1. Home
  2. Prezentacije
  3. Još jedno zatezanje bora za Chery Tiggo 8
Još jedno zatezanje bora za Chery Tiggo 8
1

Još jedno zatezanje bora za Chery Tiggo 8

311
1
Podelite sa prijateljima:

Konačno su se u povećoj porodici krosovera s oznakom Chery Tiggo 8 pojavili i izdanci s integralnim pogonom. Do ovog trenutka su, na svim tržištima gde se ovi krosoveri uopšte i nude (a u Evropi je to još jedino Rusija), bili raspoloživi samo s prednjim pogonom, nezavisno od toga da li se radi o uvodnoj, ili pak prestižnim verzijama označenim s Pro i Plus.

Kako bi se ovaj krosover šepurio u prodajnim katalozima kineskog proizvođača, dodeljeno mu je baš rogobatno ime, i ono glasi Chery Tiggo 8 Plus Kunpeng Edition.

Ovi krosoveri su su opremljeni turbo motorima nove generacije, onim s oznakom 2.0 TGDI. Razvijaju 254 konjske snage i 390 njutn metara obrtnog momenta, a nude direktno ubrizgavanje goriva, što je jasno i iz samog naziva pogonske jedinice. Ovaj konkretan motor je u eksploataciji i kod vozila brenda Exeed, koji je pod kontrolom iste kompanije iz Kine. Početkom ove godine je instaliran i na modelima krosovera s oznakom Chery Tiggo 8 Kunpeng Edition. Jedino što su ti modeli, kao što napisasmo, dolazili isključivo s prednjim pogonom.

Sada su se pojavile skuplje i prestižnije verzije modela Tiggo 8 Plus Kunpeng Edition, a one mogu imati i samo prednji pogon, ali i na sva četiri kraja karoserije, s tim da je spojnica za zadnji pogon, upravo na toj osovini. Da kažemo i da je menjačka kutija sedmostepena robotizovana s dvostrukom spojnicom.

Nove verzije se od starih u vizuelnom smislu razlikuju od standardnih (s oznakom Plus) i po modifikovanom stilu prednjeg kraja. Tu se sada nalazi uvećana maska hladnjaka s masivnim okvirom koji se prosto stapa s prednjim svetlosnim grupacijama, koje su inače iste s onim iz siromašnijih izvođenja. Instaliran je i novi branik, dok je na zadnjem kraju vidljiva aplikacija četiri završetka izduvnih cevi, koji uzgred da kažemo, za razliku od Mercedesovih, nisu lažni.

Reći ćemo i da je enterijer ostao netaknut, ali da derivat Kunpeng Edition nudi najbogatije opremljenu kabinu koju karakteriše mogućnost sedenja u tri reda.

Verovatno ste tako i očekivali, pa Chery Tiggo 8 Plus Kunpeng Edition postaje najskuplja ponuda u celoj paleti ovog modela. Cene se u Kini kreću od 22 hiljade američkih dolara za izvođenje s prednjim pogonom, dok onaj ko želi da mu svi točkovi ljubimca budu pogonski, mora da plati najmanje 25 hiljada zelembaća.

Zanimljivo je reći da bazični Tiggo 8 u Rusiji staje počev od 14 hiljada američkih dolara, dok je Tiggo 8 Plus skuplji, i startuje s etiketom na kojoj piše 20 hiljada dolara.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

U Rusiji se prodaje sve vise kineskih Haval/GreatWall/Lifan/Chery automobila.
Solidan dizajn i mehanika, dobra cena…i eto uspeha.
I bas briga Ruse za elektriku, kad je benzin jeftin.