1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 308 – porudžbine “idu kao alva”
Novi Peugeot 308 – porudžbine “idu kao alva”
19

Novi Peugeot 308 – porudžbine “idu kao alva”

5.23K
19
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka ima razloga za zadovoljstvo.

Nova generacija modela 308 je definitivno jedan od najiščekivanijih automobilskih debija u prethodnih par godina. Peugeot je opet ponudio atraktivan miks kada je u pitanju paleta motora, zadržavši benzince i dizelaše, ali je dodao i plug-in hibride. Kombinacija koja očito daje rezultate!

Francuski brend saopštio je da će pristići još 850 radnika u fabriku u Muluzu, kako bi pravovremeno ispoštovali sve narudžbine za novog asa u C segmentu. Veći deo radne snage biće preraspodeljen iz drugih pogona Stellantisa, a manji deo će činiti pridošlice.

Na taj način su umireni i radnički sindikati u Muluzu koji se već dve godine bune zbog nedostatka posla. Nova generacija 308-ice donela je više radnih sati i samim tim zadovoljniju populaciju u ovoj fabrici.

Ostaje misterija koliko je tačno Peugeot prikupio narudžbina za model 308, i u kako će se meriti u prodajnom smislu sa aktuelnim liderom i velikim rivalom – Golfom.

Za Muluz tek stižu dobri dani, jer će prodaja 308-ice dodatno biti uvećana dolaskom još jedne varijante. Podsećamo, Peugeot je potvrdio da će taj model dobiti i krosover izdanje koji bi trebalo da uđe u proizvodnju u drugoj polovini naredne godine.

AutoRepublika 

(5232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

To je Renault trebao napraviti sa novim Meganom,imati SUV verziju i hečbek.A oni napraviše onu odvratnu šklopociju koja ni za ku.ac nije.

J4ZZ3R

Hajde da se i ja složim sa tobom nekad

Renault Terminator

A da i to dočekam😂…

Luka

A naš uvoznik još zbunjen koliku cenu da odredi…Da ne kaže premalo kada već svi podižu cenu mesečno.S obzirom koliko koštaju ostali modeli kod njih,biće 308-ica luxuz.

moron

Ja prosto „živ nisam“ dočekati da mu vidim cene. Redovno pratim i sajtove uvoznika za HR i SLO, ali, cena još nema.
A nemam dilemu da će „da odvale“. „Odvalili“ su oni i sa odlazećom generacijom 308, koja je u Srbiji dobacivala do 29.990 …

TheStig

Ma bice onaj p225 najjaci model 35 000 eur ako ne i vise sa svim džidžama (el grijana i hlađena sjedišta, panorama i sl). Jos malo dodaš i možeš auto kupiti 😂🤣😂

moron

Ako je odlazeći 308 SW mk2 sa HDI 130 AT8 u Srbiji u top verziji (bez opcionala, pa i bez panorame) bio 29.990, šanse nema da novi 308 Plug-in 225 ks u top verziji (a bez opcija) bude samo 35.000. Pa, u Nemačkoj taj košta 47.250.

„Seci me gde sam najtanji“ ako grešim za tih 35 hiljada i Srbiju 🙂

TheStig

Ako bude preko 42 000 ne znam ko ce to da kupi iskreno. 😅 To je debelo preko dobro opremljenih automobila u višim klasama trenutno. Znaš kakvog Volvoa možeš kupiti za te pare, s60 R design za nekih 37-38 000 eur. Taj model se šali sa bilo kojim Peugeotom ili VW ili cim god iz te branše modela. Nećemo te sjeći, onda će Don da nas ubjedi kako je Stelvio najbolji svjetski automobil. Ti si mu protivteža😂

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Iznogud

isparavak krivog navoda, druze narodni poslanice. Stelvio je najbolji SUV, cija je jedina mana sto trosi gumice. Tako je i Musa bio optuzen od mladih PArizanki da je veliki potrosac gumica, pa ga je Durex uzeo za menekena.

moron

Sad sam na sajtu Alfe za Nemačku gledao cene Stelvia. „Sunce ti poljubim …“ Nije ono neka „zafrkancija“ ?

Iznogud

najjeftiniji je sad 50 keka, benzinac at8 200ks q4 ali i dizelas sa 450Nm drug moj i 210ks, posten komad auta, ali 10keka vise neg sto je bio 2016. Inflacija. Mada se sve to uzima preko mobile.de puno je jeftinijie, od 38900 za benzinca, ali 4×4 kvazi, automatik….da ti recem ovako: moja klada je 2016 kostala ajmo rec 43 000 eura. Jel sad u tvojim ocima Stelvio jeftin? Morel se klada porediti s njim? more stilsku figuru!

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
TheStig

Haha druze poslaniče uvaženi, danas suv = auto, niko nista drugo i ne vozi sem nas poštenih intelektualaca, al’ ko nas pita. Mi smo danas ugrožena vrsta. Za odstrel 😂

Iznogud

samo nismo u modi.

Iznogud

mozes i tog volva, ali preko mobile.de za te pare (cak i nesto nize) uzeti, naravno dildo, 197ks ali pravo dobra sjedala, kako bi se ono reklo, plaho dobra. No trebao si pustit Rajkovica da nas uvjeri kako je novi pezo pjevac dildo zapravo za te pare odlicna kupnja hihihihihi

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
TheStig

Haha cek sto je Volvo dildo, pa nije el. 😂Ako je i mhev to je mild dildek, da mozes da griješ dupe u tim odlicnim sjedistima, na semaforu dok je auto ugašen 😁

Iznogud

Ma dildo pjevac, da ne kompliciramo trpamo to sve u jedan koš jer nema razlike ili si normalan il si dildo. A sjedala su vrhunska , baci pogled na mobile de , 2021 godište , kožna sa ekstenzijom , milina.

Luka

Poljska ima slične cene kao Srbija,npr Škoda Ambition košta 23000€(Srbija =22700),naravno da u Poljskoj ima zadnje parking senzore,tempomat i čak ima i 17-ke alu felne.Ako uzmemo Poljsku kao reper,tamo novi,Peugeot 308 allure sa motorom 1.2 benzin,130 ks košta 22000€ a diesel u istoj opremi(mislim da je to neki minimum koji treba gledati zato što u activ opremi nema ista prednja svetla i to apsolutno utiče na izgled,atraktivnost)1.5 košta 24000€.Ponuda za manuelni menjač.Eto to su cene koje će biti i u Srbiji,200-300€ gore-dole.

Bungi

Normalno da „ide k’o alva“ kad u odnosu na VW tragikomediju-Golf izgleda poput svemirskog broda.

TheStig

Ne živi u iluziji drug. Porediš nešto sa nečim drugim što nije uopšte mjerilo vrijednosti. A 308 je suludo skup i ne vrijedi tih para ni u jednom ludilu. Jučer ga ja konfigurisah na Njemackom sajtu na 48 000 EUR. Kolega i ja prasnusmo u smijeh, dobar vic. Inflacija zivotnog stila je sjebala sve da oprostite na izrazu. Pogledaj ovaj automobil:

https://www.olx.ba/artikal/45246487/alfa-romeo-giulia-2-0-turbo-200ks-carbon-kamera/

Ne trebam dalje nista reci koliko taj pezo ne vrijedi. S60 r design takodje za par hiljada eura manje. Komfornije, bolje, luksuznije, prestižnije i pozeljnije vozilo u svakom smislu.