1. Home
  2. Vesti
  3. Aurus Komendant spreman da hara relijem Dakar
Aurus Komendant spreman da hara relijem Dakar
0

Aurus Komendant spreman da hara relijem Dakar

178
0
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je ekstremna, doduše imaginarna, takozvana render verzija ruskog teškaša iz SUV kategorije, modela Aurus Komendant. Iako ovde nema puno toga što bi se dodirivalo sa zbiljom, rešili smo da vam prikažemo ove rendere, nastale kao deo nezavisnog stiliste, jer su nam momentalno privukli pažnju.

Pomenuti nezavisni dizajner nije nikakav nepoznat lik, priznaćete da su vam i ranije za oko zapali radovi čoveka po imenu Nikita Čujko, a ovaj put su njegove animacije objavljene na ruskom portalu Quto.ru, odakle smo ih i mi „skinuli“.

Na ilustracijama se nalazi unapređeni i nabudženi SUV koji je lišen onih urbanih kozmetičkih i lažnih detalja, tipa šminkerskih oplata iznad lukova točkova, umesto kojih su ugrađena prava ojačanja i zaštite, a što važi i za prljažnik kao i unapređene mogućnosti prevoza tereta na krovu, gde se nalaze i dodatni elementi rasvete.

Najniža tačka podvozja je viša u odnosu na onu kod standardne verzije, dok su točkovi mesto gde se pogled pod obavezno zadržava. Razlog se krije u felnama s nekom bakarnom nijansom i „zubatim“ (terenskim – s izrazitim kramponima) gumama. Stvarno deluje brutalno – ovako kakav je!

Za model Komendant kažu da je najviše vozačka mašina od svih Aurusa, pa je i pojava rendera ovog tipa bila samo pitanje vremena. Prve slike nabudženog SUV-a su se na internetu pojavile dve godine pre premijere a tada je međunarodni dizajnerski studio Larte Design obećao da će uobličiti ovaj model i da će predstaviti na crtežima, u vidu računarske vizuelne pretpostavke.

Potom su usledile i prvoaprilske šale (prošle godine) kada je Komendant u sprdnji prikazan kao takmac na reliju Dakar, pa mu je čak naslikana i adekvatna prateća grafika na karoseriji. Naposletku, evo i materijala na istu temu sa sajta koji pomenusmo, a koji se pronalazi na adresi Quto.ru.

Ako bi Rusi ikad odlučili da svetu ponude ovakvu verziju SUV-a, on bi morao da dobije ozbiljna unapređenja sistema vešanja, točkove s gumama za blato i ostale nepodobštine, a dimenzije istih bi verovatno bile negde: 325/55 R22. Zamišljamo i za sedam santimetara jači klirens u odnosu na serijsku verziju (300 umesto 230 milimetara).

Smisleno bi bilo da se uobičajeni odbojnik zameni čeličnim i da se ugradi vitlo, kao i ojačana zaštita podvozja, snorkel i onaj pomenuti teretni deo na krovu s LED rasvetom. Sistem vazdušnog ogibljenja je najavljen za ovaj SUV, i shodno tome je i klirens promenljiva kategorija, umesto gore fiksiranih 230 milimetara, prava informacija nameće i nužnost objave da se on kreće u intervalu od 200 do 260 milimetara.

Podsetićemo da gigantski SUV pokreće V8 zver zapremine 4,4 litra. Uz pomoć dueta turbopunjača i 62 konjske snage moćnog elektromotora, vozilo se razbacuje sa 598 „konjića“.

AutoRepublika

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments