1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Arkana beleži odlične prodajne rezultate
Renault Arkana beleži odlične prodajne rezultate
1

Renault Arkana beleži odlične prodajne rezultate

431
1
Podelite sa prijateljima:

Kupeoliki SUV predstavlja veliki uspeh za Renault.

Otkako je francuska marka otvorila knjigu porudžbina tokom proleća ove godine, pa sve zaključno sa septembrom, Arkana je prikupila čak 40.000 narudžbina! Odličan uspeh za ovaj novi model koji je počeo ofanzivu Renaulta na C segment.

Podsetimo, Luka de Meo, prvi čovek francuskog brenda, podvukao je kao glavni cilj veće prisustvo u sferi kompaktnih automobila. Iako mnogi pogrešno veruju da će atak Renaulta početi sa električnim Meganeom, on je zapravo startovao upravo sa Arkanom. Hrabro je Renault nastupio sa ovim kupe-SUV modelom, jer takvi četvorotočkaši su do nedavno bili rezervisani isključivo za premijum klasu.

Kocka se očito isplatila, jer 40.000 narudžbina za ovako specifičan automobil jeste vredno pohvale. Još impresivnije je da prosečna cena naručenog vozila iznosi visokih 30.000 evra! Tome značajno doprinosi uspeh hibridne varijante koja ima veliki udeo u prodaji. Čak 56% poručenih primeraka Arkane poseduju hibridni pogonski sklop.

U Renaultu su uvereni da će ovaj model doneti veliku zaradu, jer osim što deli ogroman broj komponenti sa Capturom, ujedno ima i višu cenu, te po svemu sudeći generiše značajno veći profit u onosu na mlađeg brata.

Ostaje samo pitanje da li će Renault moći da ispoštuje na vreme sve porudžbine jer su ozbiljno pogođeni nedostatkom poluprovodnika i mikročipova.

AutoRepublika 

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada nisam ljubitelj ovih formi, nadam se da će prodaja dobro da im ide, da bar uspeju sa nekim modelom.