1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Svi rekordi Luisa Hamiltona
Svi rekordi Luisa Hamiltona
0

Svi rekordi Luisa Hamiltona

284
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski vozač je trijumfom na nedavnoj VN Rusije u Sočiju došao do jubilarne 100. pobede u Formuli 1. 

Sagledaju li se samo brojke, odnosno „suva“ statistika, Luis Hamilton je već sada najbolji vozač u istoriji Formule 1, a ukoliko drugi smatraju drugačije, onda možemo reći i ovako – on ima niz vrlo impresivnih rekorda.

Hamilton na svom „računu“ ima 176 podijuma, a iza njega su veliki Mihael Šumaher sa 155 i Sebastijan Fetel sa 122. Zatim, Britanac se može pohvaliti i sa stotinu pol pozicija, što je daleko više od ostalih vozača. Njegovi najbliži pratioci u ovoj kategoriji su Šumaher (65) i Sena (65).

As Mercedesa i Mihael Šumaher izjednačeni su po broju osvojenih titula – svako ih ima po 7 u kategoriji vozača, te se nalaze na čelu tabele. Manje od njih Huan Manuel Fanđo uz 5 osvojenih šampionata, te Sebastijan Fetel i Alan Prost koji su se po četiri puta okitili ovom prestižnom titulom. No, sasvim je moguće da će Hamilton ove godine osvojiti novu titulu, pa na taj način preteći legendarnog Šumahera i u ovoj sferi.

Još jedan rekord sa kojim se Hamilton može pohvaliti jeste broj krugova na trkama „najbržeg cirkusa na svetu“ koje je proveo na liderskoj poziciji. Britanac ima čak 5.232 kruga, dok je iza njega ostao Mihael Šumaher (5.111), slede Sebastijan Fetel (3.499), Sena (2.931) i Prost (2.683).

Kako stvari trenutno stoje, sve su šanse da će Luis otići u istoriju sa ogromnim brojem rekorda, a još uvek nije završio svoju impresivnu karijeru, te ima vremena i da stvori i nove „statističke impresije“.

AutoRepublika 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments