1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep „žali kupce koje je Ford preveslao time što im je prodao Explorer Timberline“
Jeep „žali kupce koje je Ford preveslao time što im je prodao Explorer Timberline“
2

Jeep „žali kupce koje je Ford preveslao time što im je prodao Explorer Timberline“

1.86K
2
Podelite sa prijateljima:

Svima nam je jasno da je rivalitet zapravo jako poželjan u automobilskom svetu. On tera kompanije da konstantno usavršavaju svoje limene proizvode jer konkurencija nikada ne spava, pa tako Jeep već neko vreme pokušava da isprovocira Forda svojim izjavama. Sve je započelo još pre par sedmica kada je prvi čovek ove kompanije Džim Morison rekao kako „ne očekuje da će se ijedan Ford Bronco pojaviti na velikom skupu terenaca jer tog dana treba da pada kiša“, a time je naravno ismevao rivala u vezi problema s krovom koji prokišnjava.

Spomenuti Morison je opet u centru pažnje, a ovaj put njegova žrtva je jedan drugi Ford. Reč je o terencu Explorer koji se trenutno može naručiti i u pro-terenskom paketu opreme Timberline.

U razgovoru sa kolegama sa sajta Muscle Cars & Trucks, Morison je rekao da „sažaljeva sve one kupce koji potroše novac na Explorer Timberline jer ih je Ford preveslao“. Pritom je dodao da, samo zato što neko ofarba kuku na vozilu u neku jaku boju (u ovom slučaju crvenu) ne znači da je ona dovoljno čvrsta da povuče terete ili podrži samu masu vozila.

Na pitanje novinara šta preporučuje kupcima, prvi čovek Jeepa je naravno izabrao nešto iz svog dvorišta, to jest model Grand Cherokee Trailhawk.

Zanimljivo je da Explorer i Grand Cherokee imaju dugu istoriju rivalstva. Explorer je bio pionior klase među pristupačnim i civilizovanim terencima i u njoj vlada do današnjeg dana. Iako je Grand Cherokee vremenom ukrao dovoljan broj kupaca, nikada nije uspeo da nadmaši velikog rivala po popularnosti.

To zna i sam Jeep pa se ovaj put okrenuo kritikovanju konkurenta, posebno u domenu njegovih terenskih mogućnosti. Ali ni ovde Morison nije završio pa je uporedio fotografije dva modela i još jednom ponovio kako Jeepova oznaka „trail rated“ nije samo radi marketinga. Reč je o onim najekstremnijim verzijama brenda, onima koje su testirane u svim uslovima, i Jeep na taj način daje garanciju da vozač neće biti ostavljen na putu bez obzira na kakvoj podlozi vozio.

Nije trebalo da prođe mnogo vremena pre nego što smo dobili odgovor i od Forda. Medijima se obratio Džijan Kadiz koji je preporučio Jeepu da pokaže malo poštovanja prema najprodavanijem terencu u Americi. Zatim je dodao još nekoliko detalja kao što je onaj da Jeep sigurno hvata panika kada vidi koliko je narudžbi Ford Bronco dobio i da pored svih napora, Grand Cherokee nikada ne uspeva da privuče više kupaca od Explorera.


Stara izreka kaže da pas koji laje retko kada ujeda (i obrtnuto) pa ćemo zaključiti da Jeep samo igra psihološke igre protiv značajno uspešnijeg rivala. Možda će takva strategija i doneti neke rezultate, ali za sada mišljenja mušterija su mnogo bitnija od onog što će reći zaposleni u automobilskoj kompaniji, pa makar oni bili i na mestu prvog čoveka društva.

AutoRepublika

(1856)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A mi se na Balkanu žalimo na naše političare… 🙄

moron

Ah, pa dosta je „đipova“ koji nisu u stanju da povuku „svoju masu“ …