1. Home
  2. Vesti
  3. Opoziv za Ford Bronco: pripravnik dobio pretežak zadatak
Opoziv za Ford Bronco: pripravnik dobio pretežak zadatak
0

Opoziv za Ford Bronco: pripravnik dobio pretežak zadatak

287
0
Podelite sa prijateljima:

Veoma popularni američki terenac Ford Bronco će morati nazad u ovlašćene servisne centre kako bi se sanirala prizemna greška koju je načinio jedan od zaposlenih. Naime, vazdušni jastuci instalirani u vozilu se prevremeno aktiviraju, a sve zbog neiskustva pripravnika koji je očigledno dobio prevelik zalogaj u formi radnog zadatka.

Ford je tako bio prinuđen da po prvi put u istoriji objavi informaciju o nužnom povlačnju modela Bronco. Kampanja se tiče ukupno 553 vozila kod kojih je utvrđena neispravnost vazdušnog jastuka na strani suvozača. Ispostavlja se da je grešku načinio neiskusan radnik tokom pakovanja, sklapanja vazdušnih jastuka u kućište, usled čega se može desiti da se preuranjeno aktivara mehanizam za ejakulaciju. Jasna stvar je da će proizvođač snositi troškove uzrokovane intervencijom.

Srećom, izgleda da se neuki radnik na zadatku zadržao samo od 18. jula do 17. avgusta 2021. godine. Inače, tokom testiranja vazdušnih jastuka koje je proizveo dobavljač s imenom Joyson, ustanovljeno je da se na predmetnom uzorku prevremeno aktivira mikrogasni generator, a daljim sagledavanjem evidencije o angažovanju radne snage, ustanovljeno je da su tim komponentama manipulisale šest osoba, dok je greška registrovana samo kod jedinica kojima se bavio jedan jedini čovek, koji je u kompaniju primljen tek krajem juna ove godine.

Nakon što su eksperti povezali činjenice i ustanovili koliki je stepen rizika skopčan s ovim faulom, proglašena je kampanja povlačenja. Istovremeno je objavljeno da nema podataka da je iko pretrpeo nekakve povrede, a kamoli da je bilo fatalnih ishoda, po osnovu ove nepravilonsti. Kao rezultat ustanovljenja greške, nastala je metoda koja bi trebalo da prevenira ponavljanje identične okolnosti, za šta se ima zahvaliti pomenutoj firmi Joyson.

Korektivnoj intervenciji će se pristupiti počev od 15. novembra, dok se trgovcima zabranjuje da prometuju novi a već defektan Bronco, sve dok se greška ne otkloni.

Još da dodamo da ovaj faul neće doprineti imidžu modela Bronco, kao što to nisu ni problemi s kvalitetom izrade krova, o čemu smo pisali, a što je bio i osnov izvršnom direktoru Jeepa, da podbode konkurenciju koja je možda malo preuranila s lansiranjem legendarnog terenca.

AutoRepublika

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments