1. Home
  2. Vesti
  3. Da li pariski rekreativci mogu zavarati radare koji snimaju „sve“ brže od 30 km/h?
Da li pariski rekreativci mogu zavarati radare koji snimaju „sve“ brže od 30 km/h?
0

Da li pariski rekreativci mogu zavarati radare koji snimaju „sve“ brže od 30 km/h?

377
0
Podelite sa prijateljima:

Da li kamere postavljene u pariskim ulicama sa novouvedenim i strogim ograničenjima brzine kretanja vozila mogu da snime i sportske entuzijaste koji pokušavaju da ih isprovociraju trčeći brzinama koje bi prevazišle postavljeni limit na 30 km/h?

Kao što znamo, svetom je odjeknula vest o tome da su vlasti francuske prestonice donele odluku koja je nedavno stupila na snagu, u pogledu uvođenja veoma strogog brzinskog ograničenja u većini gradskih ulica. U kontekstu provere poštovanja novih odredbi, postavljeno je deset kamera koje su rekalibrirane na način da beleže fotografske snimke svih vozača prekršilaca, to jest brzanaca koji „lete“ brže od 30 km/h.

Parizom, tačnije društvenim mrežama su već krenule da kruže objave Parižana u kojima se nižu duhovitosti s ovom temom u vezi, pa neki kažu da grupa biciklista pokušava da pokrene foto-aparat radarskog sistema tako što pedalaju iz sve snage, ne bi li premašili brzinski limit. Već je krenula i reklamna kampanja na internetu koja je inspirisana ovim novim trendom provokacije radara, a koja prikazuje pešake usred trke čiji je pobednik onaj koji pokrene mašinu da ga snimi „u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja“.

Međutim, kolege iz redakcije lista Liberation su pojasnile da je tako nešto nemoguće da se dogodi, i da fotografije koje kruže globalnom mrežom nisu načinjene od strane nadzornih sistema koje su instalirale vlasti. Sudeći po intervjuu koji je dao portparol odeljenja zaduženog za bezbednost na drumovima, kameru ne može pokrenuti brzo kretanje čoveka, životinje niti bilo šta slično.

“Sprave su podešene tako da detektuju prebrze metalne objekte,” objasnio je on. Međutim, to nije slučaj u svim državama pa se na naslovnoj slici vidi trkačica (valjda) snimljena oko sistema koji je integralni deo radara…

AutoRepublika

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments