1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Audi i Porsche zainteresovani za učešće u Formuli 1
Audi i Porsche zainteresovani za učešće u Formuli 1
0

Audi i Porsche zainteresovani za učešće u Formuli 1

333
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački brendovi iskazali su volju da se nadmeću u najbržem cirkusu na svetu.

Šef Mercedesovog tima u Formuli 1, Toto Volf, kazao je novinarima tokom prethodnog vikenda da je Mercedes voljan da napravi kompromise u vezi sa pravilima oko pogonskih jedinica, kako bi se olakšao ulazak novim snabdevačima motora.

Na sastanku sa čelnicima Formule 1 tokom VN Italije na stazi Monca bili su predstavnici Audija i Porschea, u ime Volkswagen grupacija koja je zainteresovana za učešće u Formuli 1. Za sada se čini da je interes pre svega u sferi motora, ali ostaje šansa i da se pojave i zvanični fabrički timovi u F1.

U ovom trenutku, Mercedes dobavlja agregate za četiri tima u šampionatu, Ferrari za tri ekipe, Renault snabdeva Alpine, dok Honda obezbeđuje pogone za Red Bull i Alpha Tauri. Honda će se posle tekuće sezone povući iz Formule 1, a Red Bull će preuzeti intelektualnu svojinu u sferi agregata za bolide.

Inače, veza između Formule 1 i Volkswagen grupacije je vrlo jaka. Jost Kapito, čovek koji se nalazi na čelu Williamsa, bio je do skoro šef VW Motorsporta. Pored toga, izvršni direktor Formule 1 – Stefano Domenikali, godinama je bio deo VW grupacije – prvo je vodio Audi, a zatim i Lamborghini.

AutoRepublika 

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments