1. Home
  2. Vesti
  3. Citroenova jedinstvena gama
Citroenova jedinstvena gama
2

Citroenova jedinstvena gama

562
2
Podelite sa prijateljima:

U moru konvencionalnih i dosadnih brendova, jedna marka se ne plaši eksperimentisanja. 

Sagledate li aktuelnu gamu Citroena, uočićete nekoliko vrlo interesantnih modela. Počnimo od malecnog Amija, električnog četvorocikla, koji je pokazao da postoji ozbiljan apetit na tržištu za takvim vozilom, jer su Francuzi nedavno saopštili da su primili više od 9.000 narudžbina. Šef Citroena, Vinsent Kobi, istakao je da je Ami rešenje za probleme mobilnosti u velikim gradovima.

„Ami nudi soluciju za nedaće u metropolama“, naveo je prvi čovek „dvostrukog ševrona“ u razgovoru sa novinarima britanskog Autocara. Ami je tek uvodnik u čitavu gamu, a tu su i dva potpuno unikatna modela. Prvi, odnosno manji je novi C4 koji je nekakav kupeoliki krosover, čime je Citroen raskrstio sa tradicijom nekadašnjih hečbek izdanja.

Dakle, ova marka se ne boji da se upusti u nešto potpuno novo i ima jedan vrlo hrabar pristup tržištu. Još u vreme postojanja PSA grupacije, svi brendovi koji su bili deo te kompanije imali su pravo da samostalno odlučuju o strategiji u vezi sa elektrifikacijom. Tako je Citroen rešio da za novi C4 iskoristi CMP platformu, koja je do tada mahom upotrebljivana za automobile B segmenta, pre svega kako bi omogućili novitetu da ima i potpuno električnu izvedbu.

Tako je Citroen danas jedini proizvođač u čitavom Stellantisu koji ima električni četvorotočkaš u C segmentu! No, naravno tu nije kraj endemičnim modelima u izdanju ovog brenda. Sledeći je Citroen C5 X.

Ako je teško definisati novi C4, onda je to još teže za njegovog većeg brata C5 X. Spoj krosovera, karavana sa vrlo unikatnim izgledom čini ovaj automobil jedinstvenom pojavom u evropskom D segmentu. Nedavno smo saznali i kolika će cena biti ovog vozila na matičnom, francuskom tržištu i kako izgleda u osnovnom paketu opreme. 

Vinsent Kobi navodi C5 X kao primer originalnosti Citroena. „Nismo obavezni da ponavljamo ono što smo radili. Neke kolege iz industrije imaju osmu generaciju istog vozila. Mi volimo da se prilagodimo novim uslovima na tržištu“, istakao je Kobi.

On je naveo da je jedan od prioriteta francuskog brenda u budućnosti da zadrži pristupačne cene svojih modela. U isto vreme, sa novim C3 za tržišta u razvoju, žele da se probiju i na globalnom planu. Hrabri Citroen ima velike planove, i to je vredno aplauza!

AutoRepublika 

(562)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Neke kolege iz industrije imaju osmu generaciju istog vozila. “

Zato marketing tog brenda može da kaže „Prodali smo do sada toliko i toliko desetina miliona „golfa“ …“ mada onaj osim blage veze nema sa onim pre. Osim istog imena. Ali, uši prosečnog kupca vole da čuju da je baš „to“ vozilo kao najbolju kupvinu već odabralo toliko i toliko „desetina miliona kupaca“

Onaj što ga zgazilo vreme

Ja bi rekao da Citroen eksperimentiše kako da postane PSA Dačija.