1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine
Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine
2

Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine

218
2
Podelite sa prijateljima:

Šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, potvrdio je da će prvi EV te marke stići na tržište 2024. godine.

Imparato je ostao misteriozan povodom toga koji će to model zapravo biti. Italijanski mediji već duže vreme insistiraju na tome da će to biti krosover iz B segmenta.

Taj gradski SUV bi trebalo da bude postavljen na CMP platformu, nekadašnje PSA grupacije, koju koristi niz modela – od Peugeota 208 i 2008, preko Opelovih Corse i Mokke, pa sve do budućeg Alfinog aduta.

Kao što je već poznato, CMP arhitektura omogućava i implementaciju potpuno električnog izdanja, što je opcija koju su iskoristili svi gore pomenuti automobili. Kolege sa druge strane Jadranskog mora mesecima unazad najavljuju da će novi krosover iz Milana nositi jedan od dva ponuđena naziva: Brennero ili Palade.

Razrešenje misterije moglo bi da usledi već u februaru iduće godine. Tada se očekuje da će uz Tonale debitovati još jedan model – posve logično upravo ovaj subkompaktni krosover.

Veruje se da će taj omanji SUV preuzeti agregate iz bivše PSA grupe, pa na tom polju ne bi trebalo da bude ozbiljnijih iznenađenja. Navodna premijera će biti upriličena na Salonu automobila u Ženevi naredne godine.

Oko početka prodaje ima nekoliko verzija priče, ali nam se najrealnijom čini ona da će proizvodnja startovati krajem 2023. godine, te da će prvi primerci stići do novih vlasnika krajem iste, ili možda početkom 2024. godine.

AutoRepublika 

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Eno Iznoguda već se priprema kada će Alfa na amblemu onu zmiju zamijeniti šnjurom i utikačem, već se prilagođava i stilu vožnje da bi izvukao što veći domet… 😉😂🤣

Iznogud

🤬