1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW X3 na prvim fotografijama
Novi BMW X3 na prvim fotografijama
8

Novi BMW X3 na prvim fotografijama

781
8
Podelite sa prijateljima:

Premijera osveženog krosovera BMW X3 iz serije G01 je zakazana za jun, ali smo već navikli da kinesko sertifikaciono telo pre tog momenta već dobije zvanične fotografije noviteta. Na njima se vidi krosover koji je proizveden od strane lokalnog zajedničkog poduhvata BMW Brilliance. Ipak, treba naglasiti da će sasvim identično izgledati i američka verzija krosovera srednje veličine iz Minhena.

Pride, da podsetimo da će električna modifikacija SUV-a nositi indeks BMW iX3 i da će biti sklapana, isključivo na teritoriji Narodne Republike Kine, odakle će baterijski takmac biti distribuiran širom sveta.

Duet krosovera koji vidimo na fotografijama je opremljen prestižnim paketom opreme M Sport, dok je bela benzinska verzija takođe opreljena „crnim“ paketom, koji podrazumeva bogat crni dekor i tamne farove. Ali, u osnovi se može reći da je obim unapređenja jasan.

Nozdrve su postale veće, tačnije njihova visina je impozantnija, dok su svakako i masivnija pojava, što i nije bilo teško pretpostaviti da će se desiti, imajući u vidu da je maska hladnjaka na pomenutoj električnoj verziji iX3, oduvek baš takva. Stil prednjih odbojnika je izmenjen, uz tamne umetke koji su izražajniji. Pride su i uglovi prednjih svetlosnih grupacija oštriji, iako je njihov oblik ipak ostao isti.

BMW iX3

Zadnje signalne grupe ostaju s već viđenim konturama, ali je njihovo „punjenje“ novo. Zadnji branik je izveden u stilu kakav gura M divizija, uz pojavu uspravnih umetaka po bokovima. Njihova funkcija je da oponašaju vazdušne kanale. U principu, sve nove stvari koje vidimo, već smo viđali na električnom automobilu BMW iX3. Jedina razlika je kod nozdrva i gde je konektor za punjač, i jasno, ona koja se tiče završetaka izduvnih cevi, koje baterijski SUV ne poseduje.

Navikli smo i da se slike putničke kabine ne dostavljaju pomenutom telu nadležnom za homologaciju u Kini, ali prema onome što se može čuti, enterijer neće biti podvrgnut dubinskim promenama. Novi multimedijalni sistem i prateći sadržaji su na modelu X3 dostupni još od prošle godine, pa neke posebne potrebe za inovacijama, tu nije ni bilo.

Što se tiče palete dostupnih pogonskih sklopova, zna se samo ono što se tiče kineskog tržišta. Tamo će restilizovani BMW X3 biti ponuđen s dvolitarskim turbobenzincem od 204 ili 280 konjskih snaga. Pride, električni iX3 zadržava jedan, 286 konjskih snaga moćan električni motor koji je montiran na zadnjoj osovini. Pojedinosti o globalnoj verziji bavarskog krosovera očekujemo u veoma skoroj budućnosti.

AutoRepublika

(781)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Je li ovo neki „blek ediš’n“ ?

mkm

Sto je novo?

moron

To je sigurno unapredjeno i izdignuto na jedan viši nivo.

Kittitelj

Plastike i zasenceni farovi… Izuzetne promene.

Stari Dejan

Ne znam kako im to uspeva, ali svaki novi model im je ružniji od onoga koji menja… I posle kažu nije to talenat

moron

To je stvar navike.

Stari Dejan

Nisan Džuk, Fiat Multipla, Mercedes-Benz A klase u prvoj i drugoj verziji: ružno od kako se pojavilo i takvi će ostati sve dok poslednji komad ne ode pod presu.
Po želji dopunite listu 😃