1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Bivši šef dizajna marke Bentley prebegao u Geely
Bivši šef dizajna marke Bentley prebegao u Geely
2

Bivši šef dizajna marke Bentley prebegao u Geely

274
2
Podelite sa prijateljima:

Kada je glavni dizajner Bentlija Štefan Cilaf (na naslovnoj fotografiji) u decembru prošle godine napustio kompaniju, momentalno su krenule glasine da će zauzeti najvažniju poziciju u analognom odeljenju kineskog holdinga Geely. Sada je priča i zvanično potvrđena, ali zanimljivih pojedinosti s ovim u vezi, i dalje ne manjka.

Dakle, Nemac Štefan Cilaf je imenovan za potpredsednika odeljenja za globalni dizajn automobila u kompaniji Geely Auto. Dolaziće na posao u švedski studio sa sedištem u Geteborgu, gde će nadgledati proces stilizacije vozila sledećih marki: Geely, Lynk & Co, Geometry i Zeekr.

Nemac će na ovoj poziciji zameniti dobro znanog Engeza Pitera Horbjurija koji je vodio holding Geely, tačnije funkciju dizajna te firme, u poslednjih deset godina. Zaslužan je za postavku nove stilske strategije, a koja se tiče i marke Volvo. Sada kada je Piter Horbjuri napunio 71 godinu, logično je da krene da se penzioniše, mada je isto tako logično da i kada neko toliko dugo i puno vredno radi, da neće u potpunosti otići „u ilegalu“, to jest da se neće deaktivirati u potpunosti.

Naime, Horbjuri je imenovan za višeg potpredsednika odeljenja za dizajn britanske kompanije Lotus, koja je takođe integralni deo holdinga Geely.

Piter Horbjuri

Štefan Cilaf trenutno ima 59 godina i uključen je u profesionalnu priču oko dizajniranja automobila već više od nekih trideset godina. Karijeru je počeo u oblasti stilizovanja enterijera vozila marki Volkswagen i Audi, tokom devedesetih godina prošlog veka, dok je karijeru nastavio na raznim drugim pozicijama unutar koncerna.

Cilaf je potom tokom 2003. godine napustio grupaciju Volkswagen i prešao u Mercedes, gde se zadržao samo tri godine, nakon čega se vratio pod okrilje četiri prstena čiji je sektor zvani Audi Design, potom i predvodio. Zapaženo je njegovo delo vezano za stvaranje prve generacije modela A1 i A7.

Čelnici koncerna VW su doneli odluku još 2015. godine da Štefana izmeste u Bentley, i to kao šefa odeljenja dizajna. Kao što vidimo, tamo se skućio tokom pet godina rada, a sada ga evo opet u akciji, to jest u novoj životnoj etapi vezanoj za Azijate.

AutoRepublika

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Šta se desilo kada je Kia & Hyundai dobio dobrog dizajnera, slično će biti i sa Geely, valjan napredak u dizajnu, a ostalo …neka se snađu

Iznogud

Što se tamo naradio….