1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan slavi uspeh – 250.000 prodatih električnih vozila u Evropi
Nissan slavi uspeh – 250.000 prodatih električnih vozila u Evropi
2

Nissan slavi uspeh – 250.000 prodatih električnih vozila u Evropi

117
2
Podelite sa prijateljima:

Lep jubilej za japansku marku.

Iako danas nije jedan od lidera, Nissan je bio jedan od pionira električne mobilnosti tokom 21. veka u Evropi. Šta više, model Leaf je dugo vremena bio najprodavaniji električni automobil na svetu, dok mu tu titulu nisu oteli mlađi i talentovaniji konkurenti.

Podsetimo, Leaf je u Evropi stupio na scenu 2011. godine, i otada je do kupaca stiglo 208.000 primeraka, što prve, što druge generacije ovog automobila. Tome bi trebalo pridodati i 42.000 jedinica e-NV200 lakog komercijalnog vozila, što nije mala brojka za taj segment.

No, iako su među prvima zašli u EV sferu, godine neulaganja u ovaj sektor dovele su do toga da je Nissan davno izgubio čelnu poziciju na Starom kontinentu.

Uskoro će pokušati da se vrate na stare staze slave, a taj put će otpočeti sa plasmanom novog električnog SUV modela – Ariye. Prvi primerci ovog baterijskog krosovera počeće da stižu na evropski kontinent sredinom naredne godine. Porudžbine za novitet prvo će se primati u Norveškoj, i to počevši od danas.

Dok čekamo da Ariya stigne na tržište, valjalo bi se podsetiti zašto je Nissan Leaf imao tako jaku prodaju. Test ovog vozila možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa na prošlom testu piše 300.000 prodatih primjeraka… Prije tri godine…

Zekstra

Izgleda da su otkupili nazad 50 hiljada primeraka, a svaki jubilej mora da se obelezi.