1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni BMW Serije 3 otvara novo poglavlje u istoriji bavarske marke
Naredni BMW Serije 3 otvara novo poglavlje u istoriji bavarske marke
0

Naredni BMW Serije 3 otvara novo poglavlje u istoriji bavarske marke

1.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Od iduće “trojke” počinje revolucija BMW-a.

Frank Veber nije čovek koji se često spominje u natpisima automobilskih medija. On se nalazi na čelu istraživačko-razvojnog centra BMW-a i dobio je zadatak da stvori potpuno novu platformu za predstojeći iskorak u električnoj mobilnosti.

BMW je pre par meseci najavio dolazak New Class odnosno Neue Classe platforme. Reč je o arhitekturi namenjenoj prvenstveno električnim automobilima koja bi trebalo da se koristi kao baza za veći broj modela sa znakom plavo-belog propelera.

Ovo nije prva EV platforma BMW-a, jer je ona nastupila još pre desetak godina sa i3, koji i dalje opstaje na tržištu i beleži sasvim pristojnu prodaju. Ipak, i3 je bio proizvod za specifičnu nišu, dok će vozila bazirana na New Class arhitekturi imati za cilj uspeh na širem frontu.

“Sa ovom platformom kreće u masivne segmente, gde su Serija 3 i X3. Sve će se to odigrati na svetskom nivou i priča počinje od nule”, istakao je Veber. On je dodao da BMW ne može, niti sme, odmah preusmeriti svu proizvodnju na samo jednu platformu, ali da je budući “temelj” ujedno i stub na kojem će ovaj brend graditi uspeh.

New Class će biti u upotrebi jako dug period. Prema poslednjim najavama od prvog čoveka BMW-a, Olivera Cipsea, ona će biti u službi najverovatnije do 2045. godine!

Automobil koji bi trebalo da inauguriše ovu platformu jeste naredna generacija Serije 3. Iduća iteracija “trojke” pojaviće se na sceni 2025, ili možda čak i 2024. godine, ali o ovom automobilu nema mnogo informacija.

Nakon Serije 3 i X3 će preći na pomenutu bazu, što znači da će nova era BMW-a početi od D segmenta. Na pragu su velike promene…

AutoRepublika 

(1356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments