1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Mercedes najavljuje luksuzni električni SUV
Mercedes najavljuje luksuzni električni SUV
0

Mercedes najavljuje luksuzni električni SUV

143
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend prikazao je EQS SUV u Maybach izdanju.

Ola Kelenijus, šef Daimlera, još prošle godine je potvrdio da će i Maybach podbrend uskoro ponuditi svoje električne modele. Konceptualnim EQS SUV daje se uvid u budući luksuzni četvorotočkaš koji će stići sa ovom prestižnom značkom.

Iz Mercedesa navode da je predstavljeno vozilo vrlo blizu serijskoj verziji, što znači da će biti samo malih izmena u vezi sa izgledom ovog SUV-a. Na anfasu dominira ogromna rešetka, odnosno njena simulacija, koja nema nikakvu funkcionalnu ulogu, već isključivo estetsku. Na krajevima su uske svetlosne grupe, što dodatno stavlja akcenat na pomenutu rešetku.

Pogled s boka ukazuje na izuzetno glomazne točkove od čak 24 cola, kao i na skrivene kvake. One se pojavljuju kada vozač priđe automobilu. Vrata se inače automatski otvaraju kada se vozač približi dovoljno blizu…

A u kabini – čist futurizam! Na centralnoj armaturi dominira ogromni ekran koji Mercedes naziva Hyperscreen, i on se prostire celom širinom kabine. Ispred vozača je naravno digitalna instrumentalna tabla (dijagonale 12,3 cola), gotovo potpuno stopljena sa ostatkom megalomanskog displeja.

Čini se da je Tesla napravio pravu revoluciju sa pojavom čudnog volana kod druge generacije Roadstera. Taj upravljač našao je primenu i kod Modela S Plaid, a sada vidimo da mu naginju i drugi proizvođači. Tako je i Mercedes kod ovog koncepta upotrebio upravo ovakav volan, koji više priliči za upotrebu kod nekog aviona…

Kako bi putnici imali “dovoljno” prostora i komfora, nemački inženjeri i dizajneri rešili su da ovaj SUV bude samo četvorosed. Između zadnja dva sedišta nalazi se masivna konzola.

Predstavnici germanskog proizvođača najavili su da će se uskoro pojaviti električni EQS SUV, a da će zatim stići i njegova Maybach varijanta, čija je konceptualna verzija upravo prikazana. Nisu stigle informacije o specifikaciji ovih vozila, jer je očito nemačka marka želela da sačuva podatke za pravu premijeru.

Ono što jeste potvrđeno, to je da će električni SUV modeli moći da računaju na domet od oko 600 km.

AutoRepublika 

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments