1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla još uvek nema pribavljene sve dozvole za rad fabrike u Nemačkoj
Tesla još uvek nema pribavljene sve dozvole za rad fabrike u Nemačkoj
7

Tesla još uvek nema pribavljene sve dozvole za rad fabrike u Nemačkoj

169
7
Podelite sa prijateljima:

Američka kompanija Tesla i dalje ima puno posla kako bi za rad svojih postrojenja u Grinhajdu pribavila sve neophodne dozvole, iako je u posedu preliminarnih odobrenja, na osnovu čega je nedavno i pokrenuta proizvodnja. Stvari „koči“ Ministarstvo ekologije pokrajine Brandenburg.

Sudeći po navodima pokrajinske vlade Brandenburga, američka firma ipak nije u problemu. „Pošto je planirano fazno pokretanje proizvodnje u fabrici, sve još uvek teče po planu,“ kaže se u saopštenju koje je za javnost pripremilo pomenuto ministarstvo, prenela je nemačka novinska agencija.

„Svi zahtevi koji obezbeđuju da rad fabrike bude bezbedan po javnost i prirodno okruženje, u ovom trenutku su ispunjeni,“ stoji dalje u pismenu. To se pre svega odnosi na rezultate kontrole eksperata za bezbedenost i zahteva zaštite na radu. Prva fabrika za proizvodnju električnih automobila Tesle, a na tlu Evrope, otvorena je u martu.

Dostupne informacije govore o tome da je Tesla do sada ispunila 16 od 18 zahteva u vezi kontrole imisije i nadzora nad opasnim otpadom. Dva nedostajuća uslova se tiču otvorenih, nezavršenih dokumenata, novodi glasnogovornica ministarstva Frauke Celt.

Za period od 9. do 20. maja je planirano obavljanje temeljne revizije. „Ovo je nužno jer su brojni zahtevi čije je ispunjenje podložno proveri, jedino kada proizvodne trake zaista i rade,“ reče gospođa Celt.

Tesla je izgradila fabriku za samo dve godine, kao mesto na kom će u budućnosti raditi čak 12 hiljada ljudi, uz proklamovani proizvodni cilj od pola miliona vozila godišnje. Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask se u početku oslonio na preliminarne, rane dozvole koje je izdala savezna pokrajina Brandenburg, dok je konačna dozvola izdata pre oko dve nedelje, prilično dugo nakon što je fabrika započela s radom i probnom proizvodnjom.

U stvari, Mask je želeo da pokrene proizvodnju još sredinom prošle godine, ali je procedura usporena jer je Tesla fabriku baterija registrovala tek naknadno i ona je još uvek u izgradnji.

Kako bilo, zeleni i dalje protestvuju protiv kompanije, izlažući javnosti brige u vezi pijaće vode. Ekološki aktivisti navode da su Teslini električni automobili „sve samo ne ekološki podobni“.

AutoRepublika

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

HA! HA! HA! Elon Mask nema pojma u sta je ugazio gradeci fabriku u Nemackoj! Ovo je moj komentar od pre godinu dana, na istu temu u jednom nemackom sajtu: „ZEMLJA NEOGRANICENIH MOGUCNOSTI (USA) SUDARILA SE SA ZEMLJOM NEOGRANICENIH KOMPLIKACIJA (Nemacka)!“ Trenutno se Tesla brani od jedne nemacke babe koja ima parcelu i kucu na oko 3 km od fabrike. Zali se da zbog Tesle nema vise dovoljno vode u njenom bunaru. Gradnjom fabrike u Nemackoj, koju on licno smatra najjacim konkurentom, Mask je imao za cilj da pokupi nemacke konstruktore koji vec genetski imaju osecaj za preciznost. Poznato je… Pročitaj više »

TheStig

Nemoj tako da pričaš o našem Ilonu.😂😂 Pa sad je kupio Twitter da vrati slobodu u mediji a navodno hoce da kupi i fabriku vode u Srbiji. Valjda postane ljudima jasna Americka okupacija kad nam sve uzmu uključujući i gaće koje nosimo.

Matija

Bolje spreciti nego leciti!
Posle litijuma, koji je sada goruca tema, dolaze na red strateske stvari: zemljiste i voda! Nasa vlada mora hitno da donese zakone o zastiti zemljista i vode od otudjivanja. Ovo su stvari od kojih zavisi sudbina nase nacije!

TheStig

Slažem se. Istjerati gamad kao što su istjerali Rio Tinto. Da nam ne bude kao crncima u Africi što im zločinačke organizacije kao npr Nestle pokraše i ono malo vode sto imaju.

Matija

O ovome se malo govori i malo zna: Kinezi kupuju zemlju i vodu u Africi! Treba im hrana za sopstveno stanovnistvo. Prave brane na rekama koje snabdevaju vodom po nekoliko drzava! Ali investiraju u infrastrukturu, u stambenu izgradnju i fabrike, tako da su ime sve te zemlje zahvalne. Evropljani pljackaju Afriku bez naknade.

TheStig

Ne cudi nas to od Evropljana. Uostalom oni su uvijek zivjeli sa grbače kolonija i osvojenih zemalja. Ne znam iskreno sta cemo mi Srbi a i ostali slovenski narodi u cijeloj Evropskoj lazljivoj prici?Sloveni su poznati kao narod koji iznad svega cijeni slobodu. Boga molim da braća Rusi dođu do Rumunije pa da se malo tresu gaće okolo da prostite. Dosta smo mi živjeli pod osvajačima. Za Kineze mi je lako. Mogu bez oružja pokoriti svijet.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

Pa Kinezi kad bi svi odjednom ušli u more, potopili bi Ameriku…