1. Home
  2. Vesti
  3. Za parking mesto u Moskvi ostvarena rekordna cena u istoriji Rusije
Za parking mesto u Moskvi ostvarena rekordna cena u istoriji Rusije

Za parking mesto u Moskvi ostvarena rekordna cena u istoriji Rusije

2.19K
0
Podelite sa prijateljima:

U ranijem delu januara 2021. godine su prodata dva parking mesta u Tornju Federacije, kao najreprezentativnijem neboderu kvarta MIBC Moscow City. Tom prilikom je postignuta rekordna cena u istoriji trgovanja parking površinama u Rusiji.

Parking je dostupan za vlasnike viših spratova kule, dok su sama parking mesta podesna i za vozila duža od 5,3 metara. To praktično znači da se tu komotno može smestiti, na primer Rolls-Royce Ghost, ali bi za parkiranje sedana Aurus Senat nedostajalo još četrdesetak centimetara.

Svako od pomenutog dueta parking mesta se prostire na po 27 metara kvadratnih a novi neimenovani vlasnici su morali da izbroje više 185.400 evra (17 miliona ruskih rubalja) za svako ponaosob.

Inače, da bismo bolje razumeli otkud ovoliko enormne cene za parking mesto u Moskvi, treba reći da je ruska prestonica proglešana, u saobraćajnom smislu, nazagušenijom prestonicom u svetu za 2020. godinu, a prema rang listi koju je sastavila poznata kuća TomTom.

Prikladno je mesto da spomenemo da se u Londonu nudi mesto u podzemnoj garaži za cifru od 350 hiljada britanskih funti, što je „u našem novcu“ malo više od 393 hiljade evra. U ovom slučaju znamo da je parking mesto dugo 610 centimetara, i da je obezbeđen video nadzor, ali i usluga noćnog čuvara. Čak i u Velikoj Britaniji, velika se prašina podigla oko ovog oglasa uz more komentara kako je „smak sveta blizu“, kada je neko toliko drzak da traži tako visoku sumu za obično parking mesto.

AutoRepublika

(2185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments