1. Home
  2. Sajmovi
  3. U Montereju isporučen prvi primerak modela SSC Tuatara
U Montereju isporučen prvi primerak modela SSC Tuatara
0

U Montereju isporučen prvi primerak modela SSC Tuatara

423
0
Podelite sa prijateljima:

Shelby Super Car ili SSC je relativno nepoznat brend izvan Amerike. Mnogi ga povezuju sa legendom američke automobilske industrije Kerolom Šelbijem, ali je firmu zapravo osnovao čovek po imenu Džerod Šelbi koji nije povezan sa tvorcem Shelby Cobre.

SSC je napravio ime na mapi sveta 2007. godine kada je model Ultimate Aero postao najbrži serijski automobil na svetu sa maksimalnom brzinom od 412 km/h i tu titulu čuvao tri godine do debija Bugatti Veyron Super Sporta.


Ultimate Aero je nedavno penzionisan, a njegova zamena nosi ime Tuatara. Novitet pokreće 5,9-litarski V8 agregat sa čak 1.350 konjskih snaga (1.750 „konja“ na E85 benzinu), a iz kompanije obećavaju da će maksimalna brzina iznositi čak 300 mph (483 km/h). Jedini menjač kao opcija je sedmostepeni automatski koji snagu prenosi na zadnje točkove.

SSC je nagovestio ograničiti serijsku proizvodnju na samo 100 jedinica, a prvi od njih je isporučen kupcu tokom prošlog vikenda na poznatom skupu egzotičnih proizvoda u Montereju (američka savezna država Kalifornija).

Nepoznato je koliko je vlasnik morao da izdvoji gotovine za ovo zadovoljstvo, ali početna cena navodno iznosi preko dva miliona američkih dolara. Svim vlasnicima će takođe biti omogućeno da testiraju svoj Tuatara na nekoj od staza u američkoj saveznoj državi Vašington, gde se ujedno nalazi sedište kompanije, zajedno sa profesionalnim vozačima.


Na ovaj način Amerikanci su još jednom dobili izuzetnog predstavnika škole iz odeljenja hiperautomobila, a ostaje još samo da se neko usudi da testira maksimalnu brzinu …

AutoRepublika

(423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments