1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Savršeni restomod – Emilia GT Veloce (GALERIJA)
Savršeni restomod – Emilia GT Veloce (GALERIJA)

Savršeni restomod – Emilia GT Veloce (GALERIJA)

592
4
Podelite sa prijateljima:

Nemačka tjuning kuća ponudila je jedan vrlo impresivan automobil sa italijanskim genima. 

Elektrifikacija je dobila prioritet u automobilskoj industriji, o SUS vozilima se sve manje govori. No, daleko od toga da nemaju šta da kažu. Neki smatraju restomod pristup osvežavanju klasičnih modela za jeres, dok ga drugi veličaju kao sjajan način da se produži životni vek zaboravljenih četvorotočkaša.

Emilia Auto – nemački specijalista za tjuning, prikazao je rendere svog novog čeda. To je Emilia GT Veloce, odnosno izvorna, prva generacija Giulije. Restomod, dakle stavljanje modernih komponenti u oldtajmere. Nemci su ovde upakovali potentni 2,9-litarski V6 motor iz aktuelne Giulije QV.

No, Nemci ne bi bili Nemci da nisu temeljni u svom poslu. Ovde nije samo ubačen novi motor, oni navode da je unapređeno ogibljenje, postavljene Brembo kočnice, kao i ABS i kontrola trakcije. Dakle, svi neophodni moderni sistemi na koje smo već navikli.

Kada je reč o dizajnu, tvorci iz Emilije Auto nisu pokušavali da značajno izmene izgled klasične Giulije. No, tu su ipak bile određene promene, poput nove haube i drugačijih svetlosnih grupacija. Ni u enterijeru nije sve ostalo isto kao kod nekadašnjeg vozila.

Predstavnici germanske kompanije ističu da su postavili novi automatski klima uređaj, kao i multumedijalni sistem. Od modernih komponenti tu su elektro podesivi prozori i retrovizori, a sportski duh pojačan je upotrebom Recaro sedišta.

Nije samo motor potpuno nov, jer je pogonska jedinica uparena sa osmostepenim automatskim menjačem poreklom iz ZF-a, i snaga se prenosi na zadnje točkove. Vozaču će na raspolaganju biti više od 500 ks i 600 Nm.

Emilia Auto je najavio da će svetska premijera ovog četvorotočkaša biti održana u drugom kvartalu naredne godine. Serijska proizvodnja će biti vrlo ograničena – Nemci će stvoriti samo 22 primerka! Otud i vrlo visoka cena za ovaj germansko-italijanski restomod. Ukoliko poželite da se počastiti Emilijom GT Veloce moraćete da izdvojite neverovatnih 400.000 evra!

AutoRepublika 

(592)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Ovo ne bi bila prva generacija Giulia-e, nego Juniora. Radio se u varijantama 1.300 cc, 1.750 cc i 2.000 cc. 😁

Balkanboj

Savršena Alfa već postoji, radi ih firma Alfaholics na velikom ostrvu, preko puta Francuske.

https://www.roadandtrack.com/new-cars/a11439430/alfaholics-gta-giulia-quadrifoglio/

https://youtu.be/9BuZmJmpTdk

Iznogud

Ispravak krivog navoda,savrsene radimo ih mi u Italiji….ostali bi samo htjeli drkati po tom….al ne ide..
Kaže jedini „kvar na autu je što troši gume“ i za to na 17.mjesto (nikako ne na 1.). Nego šta bi sa onim „prijateljem AR“ koji je htio da kupi SUV tj džipa pa tražio pomoć od nas ovdje!? Sta je kupio na kraju? Znam da smo mu nudili stelvia za sicu….

Balkanboj

I moj auto troši gume, traju cca 10k kilometara okvirno.

Ne bih znao što je kupljeno od SUV-ića na kraju. Možda je ostao suv-og, i kupio na kraju neki pravi automobil.