1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je Mercedes-AMG GT 63 S E Performance sa više od 830 ks! (GALERIJA)
Predstavljen je Mercedes-AMG GT 63 S E Performance sa više od 830 ks! (GALERIJA)
2

Predstavljen je Mercedes-AMG GT 63 S E Performance sa više od 830 ks! (GALERIJA)

1.87K
2
Podelite sa prijateljima:

Dugo se pričalo o ovom izrazito potentnom automobila. 

Plug-in hibridi igraju sve veću ulogu na evropskom tržištu i brojni su proizvođači koji su uvideli njihov potencijal na polju performansi. Takav je slučaj i sa Mercedesom, odnosno AMG odeljenjem, koje je svoju eksperizu iskoristilo za stvaranje ovog modela.

AMG GT 63 S E Performance jeste vrlo dug naziv za najpotentnije izdanje modela AMG GT. Dovoljno je pogledati brojke i ostati u čudu šta su to stvorili nemački inženjeri. Pomenuti automobil koristi kombinaciju 4,0-litarskog V8 agregata i jednog elektromotora. Vozaču je ukupno na raspolaganju mamutskih 843 ks i 1.400 Nm!

Prosto rečeno, ovde se govori o najsnažnijem vozilu iz serijske proizvodnje AMG-a. Kako baterija kapaciteta 6,1 kWh ima masu od svega 98 kg, nije čudno da su performanse na fantastičnom nivou. Tako se ubrzanje do 100 km/h završava za samo 2,9 s, za samo 10 s stiže se već do 200 km/h, a ukoliko se papučica gasa zadrži pritisnuta do poda, automobil će eventualno dostići maksimalnu brzinu od 315 km/h.

Kako je reč o plug-in hibridu, postoji opcija vožnje u EV režimu. No, tvorci ovog automobila želeli su da upotrebe električnu energiju za performanse, ne i za ekološke standarde. Novo čedo AMG-a u stanju je da prevali samo 12 km koristeći isključivo struju, dakle vrlo mala autonomija kretanja.

U takvom, EV modalitetu vožnje, Mercedes-AMG GT 63 S E Performance je sposoban da dođe do maksimalne brzine od 130 km/h. Mada smo uvereni da bi takav električni juriš koštao ga kompletne energije skladištene u bateriji. Mercedes je predvideo i četiri nivoa regenerativnog kočenja, te omogućio vožnju samo sa jednom pedalom, kada se najintenzivnije rekuperira energija kočenja.

Kada je reč o dizajnu, nema nekih većih promena naspram ostatka AMG GT portfolija. Naravno, tu je priključak za punjenje baterije koji je smešten na zadnjem braniku niže od svetlosne grupacije.

Mercedes će novog asa prvi put upoznati sa javnošću na predstojećem Salonu automobila u Minhenu kroz nekoliko dana. Prvi primerci u Evropi će biti isporučeni pre isteka tekuće godine, a cene su za sada nepoznate.

AutoRepublika 

(1868)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Podsjeća me na Porse Panameru.

DUDE

Jedan od poslednjih pravih muskih automobila.
Pravi konkurent Panameri Hybrid.
4000 kubika, V8…a u Srbiji ga registrujes bez eko-takse – pravi auto za Balkan 🙂