1. Home
  2. Vesti
  3. Donald Tramp: „Nemci su veoma loši“
Donald Tramp: „Nemci su veoma loši“
3

Donald Tramp: „Nemci su veoma loši“

297
3
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni predsednik SAD, Donald Tramp, ponovo „talasa“ kada je o automobilskoj industriji reč. Ovoga puta su mu na meti Nemci, odnosno nemački proizvođači automobila koji prodaju svoja vozila u Americi.

Po publikaciji Der Spiegel, Tramp je bio poprilično oštar na tu temu na sastanku iza zatvorenih vrata sa evropskim zvaničnicima.

„Nemci su loši, veoma loši. Pogledajte milione automobila koje prodaju u SAD. Grozno. Mi ćemo to zaustaviti“, citirao ga je Der Spiegel.

Trampovi saradnici su odmah reagovali prokomentarisavši da izjava nije bila uperena protiv Nemačke kao celine već se ticala trgovinskog disbalansa. Rojters je izvestio da je plus koji Nemačka ostvaruje u trgovini sa SAD dostigao 15,7 milijardi dolara tokom prvog kvartala 2017., ali nije jasno da li se to odnosi samo na automobile ili na i drugu nemačku robu.

Slične izjave je Tramp dao i u januaru, kada je zapretio nemačkim proizvođačima sa porezom od 35 odsto na automobile koji se uvoze u SAD. Pretpostavljamo da se to ne odnosi na one koji se proizvode u „zemlji kauboja“, poput BMW-a iz Spartanburga.

Predsednik SAD u isto vreme nije ponudio bilo kakve planove ili detalje u vezi sa tim kako misli da njegove „pretnje“ profunkcionišu u praksi, niti se osvrnuo na azijske proizvođače. Tramp očigledno nije čuo da je Nemačka u Evropskoj uniji i da bi bilo vrlo teško izolovano implementirati tako nešto a da se to ne odrazi na ostale zemlje.

Inače, američki predsednik koji se „ostrvio“ na Nemce, ima veliku flotu automobila koji su „stranog“ porekla, sa izrazitim naglaskom na – Mercedes-Benz.

 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Panthooz

A i ovaj, kad ne bi imao svoje tupavo mišljenje o svemu, ne bi se zvao Tramp. Na stranu automobili – nedostojnijeg predsednika Amerika nikada nije imala.

Zvezdan Božinović

Klinton se istakao kao ljiga sa Monikom Levinski. Aktuelni predsednik je nedostojan komentara uopše. Deluje da je u nedavnoj prošlosti, jedini ozbiljan čovek bio Barak Obama.

moron

Čovek se ponaša kao nevidjen moron …