1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A6 ispred “petice” i E klase na Starom kontinentu
Audi A6 ispred “petice” i E klase na Starom kontinentu
2

Audi A6 ispred “petice” i E klase na Starom kontinentu

1.20K
2
Podelite sa prijateljima:

Audijev as nadjačao je večite rivale u Evropi.

E segment je pod velikim pritiskom SUV navale, a u njemu su se zadržali samo premijum brendovi iz Nemačke. Tako je i borba u ovoj klasi pomalo dosadna, ali je činjenica da se tu nalaze tri titana iz Germanije: A6, Serija 5 i E klasa.

Tokom prethodnog meseca, vozila iz ovog segmenta imala su učešće u prodaji na Starom kontinentu od skromnih 1,7%. Najpopularniji među evropskim kupcima bio je Audi A6 sa 5.048 registracija. Time je sedan sa četiri prstena odneo ubedljivu pobedu u odnosu na konkurente.

Za BMW Serije 5 odlučilo se 3.776 potrošača, dok je E klasa upisala 3.710 prodatih automobila. Zanimljivo je da su sva tri modela indeksirala pad prodaje.

A6 je u julu ostvario za 25% slabiji rezultat nego u istom mesecu prethodne godine. Daleko ozbiljniji pad imaju predstavnik plavo-belog propelera sa 37%, dok je najveću razliku ostvarila Mercedesova E klasa. Taj automobil ima manjak od čak 43%.

AutoRepublika

(1201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Filip

Što ne napisaste bar kakva je situacija sa Volvoom S90 i Jaguarom XF?

S mile

Nekad se gledala duzina, sportsko ponasanje. Sad, samo da je SUV.