1. Home
  2. Vesti
  3. Honda će proizvoditi i treću generaciju modela NSX
Honda će proizvoditi i treću generaciju modela NSX
1

Honda će proizvoditi i treću generaciju modela NSX

267
1
Podelite sa prijateljima:

Honda je pre nekoliko sedmica najavila specijalno izdanje modela NSX s kojim je stavila tačku na impresivnu karijeru druge generacije cenjenog sportiste. Takav model nosi oznaku Type S i biće dostupan samo naredne godine, pre nego što NSX bude poslat u penziju, a o ovome smo nedavno i pisali. Međutim, to ne znači da nikada više nećemo videti ovaj egzotični četvorotočkaš s centralno postavljenim motorom.

U razgovoru sa kolegama sa sajtova The Drive i Motor Trend, potpredsednik Acure Džon Ajkida je najavio da ćemo ga ponovo videti u bliskoj budućnosti. Severna Amerika je uvek bila ključno tržište NSX-a i sportista se prodavao pod oznakom Hondinog premijum brenda Acura, što ujedno i objašnjava zašto takvu izjavu daje osoba iz ove divizije.

Ali sasvim je sigurno da će naredni NSX biti na struju, pošto se takva tehnologija čini kao budućnost automobilske industrije. Ovu tvrdnju je donekle potvrdio i spomenuti Ajkida, koji kaže kako japanski gigant predstavlja novu generaciju superautomobila samo kada je spreman da započene novo poglavlje u svojoj istoriji.

S prvom generacijom, taj slučaj je bio sa benzinskim motorom sa šest cilindara, a trenutni model je proslavila moćna hibridizacija, pa nije teško zaključiti da će naslednik biti električni.


Na pitanje kada možemo da ga očekujemo, potpredsednik Acure ne daje jasan odgovor. Kaže kako je Honda jedan od najvećih proizvođača benzinskih motora na svetu i, ako se industrija udaljava od takve tehnologije, onda japanski gigant mora da dobro analizira u kom pravcu treba da ide, pošto je program NSX-a uvek skupocen za razvoj, i retko kada se pokaže profitabilnim.

Nema sumnje da se trend menja mnogo većom brzinom nego što je slučaj bio ranije. Primera radi, prva generacija sportiste se proizvodila čak petnaest godina (od 1990. do 2005.) dok je ova druga imala karijeru dugačku svega šest godina.


Hondin slogan već duži niz godina jeste „The Power of Dreams“ ili u prevodu „Moć snova“, pa nema sumnje da će kompanija sa sedištem u Tokiju spremiti nešto zaista specijalno kada dođe vreme za to.

Ako ništa drugo, Type S nam je pokazao da se nije mnogo toga izmenilo i da NSX i dalje voli da prkosi i kvari račune velikim igračima…

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
branilo

Honda је то 😎