1. Home
  2. Vesti
  3. Samo 29 Maseratija prodato tokom prvog tromesečja u Rusiji
Samo 29 Maseratija prodato tokom prvog tromesečja u Rusiji
4

Samo 29 Maseratija prodato tokom prvog tromesečja u Rusiji

549
4
Podelite sa prijateljima:

Slavna italijanska marka postaje pravi simbol ekskluziviteta i odličan izbor u današnje doba sveopšteg sivila i uniformisanosti modela gde je teško razlikovati ne samo članove game jedne (nemačke) marke, već i vozila različitih premijum proizvođača. Nažalost, kupci ne prepoznaju ovu činjenicu, a veliki deo tereta ovakve realnosti ide i na dušu, poslovično nedovoljno odgovornih Italijana. Jasno je da smo ovde upotrebili politički korektnu formulaciju iz koje se samo naslućuje naš stav. 

Prema podacima koje je javnosti predstavila ruska kuća Autostat, u prvom kvartalu 2019. godine, prodato je samo 29 primeraka marke Maserati, što je 47% lošiji rezultat u odnosu na isporučenih 55 jedinica u istom periodu prethodne godine.

Praktično svi prodati primerci se odnose na samo jedan model, a to je krosover Levante, a izuzetak čini sedan Ghibli koji je izabrao samo jedan kupac na teritoriji najveće po površini države na svetu.

Osnovna cena Levantea na ruskom tržištu iznosi 5.670.000 rubalja (78.370 evra), dok je Ghibli nešto skuplji i može se dobiti ukoliko se u ruske rublje konvertuje iznos od 78.920 evra. Da dodamo još da sportski sedan Maserati Quattroporte nosi maloprodajnu cenovnu etiketu od 137.530 evra.

AutoRepublika

(549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Sta zna rus sta je auto.

Mad Max

Danas sam se vozao u Levanteu 3,0 D….. Jeste to masivno vozilo od nekih 300 ks, ali bi rekao da je bruka što postoji, za jednog Maseratija. Mislim da im je to bio džoker za opstanak na tržištu…. Nazad za noge ima mesta (napred jedan od 190 i nazad isti takav putnik od 190 cm) ali nema mesta za „glavu“. Moron bi sigurno preorao krov 🙂 Udobnost je korektna, a zanimljiva stvar je prekidač kojim se aktivira klapna u izduvu (lil usisu ili oboje ne znam) gde se zvuk drastično promeni u baš „moćan“, posebno u sport modu. Uglavnom, u… Pročitaj više »

Mad Max

Bruka je što Maserati pravi automobil ovakve namene – SUV… Na to sam mislio. Naravno, i ja bi izabrao Maseratija Kvatroporte sa V8 ili Giblija ili bilo koju njihovu limuzinu na kraju. To bi mi bio verovatno No 1, u izboru da se može.

Moj drugar čiji je Levante, je „zabrinut“ za kvalitet italijana….. Do sada je vozio Poršee i Mercedese uglavnom. Kupljen je polovan sa oko 100 000km, pa ćemo videti-