1. Home
  2. Vesti
  3. Strašne nepodopštine se sručile na rumunski Kluž
Strašne nepodopštine se sručile na rumunski Kluž
0

Strašne nepodopštine se sručile na rumunski Kluž

669
0
Podelite sa prijateljima:

Baš šteta! Kluž je ovih dana baš malerozan, i to ne samo jer je u kvalifikacijama za Ligu Evrope, njihov fudbalski tim naleteo na beogradsku Crvenu zvezdu, već i zbog toga što je u toj regiji, na autoputu A3 koji vodi kroz Transilvaniju, u saobraćajnoj nesreći uništen predivni McLaren GT čija se vrednost procenjuje na oko 200 hiljada evra. Udes se dogodio između mesta Đilau i Nadašelu.

Očevici nesrećnog događaja navode da je vozilo praktično letelo autoputem, a da je vozač izgubio kontrolu nad atraktivnim četvorotočkašem, što je ishodovalo time da automobil snažno udari u zaštitnu ogradu izrađenu od metala.

„Kretao se veoma visokom brzinom. Bilo je kišno vreme i čovek je jednostavno izgubio kontrolu nad situacijom. Rezultat vidite i sami. Automobil je prašnjav i blatnjav, ali je vozač uspeo samostalno da napusti olupinu“, kazao je medijima jedan od svedoka.

Koliko su utisci očevidaca relativna stvar, svedoči još jedan iskaz: „Akvaplaning i ogromna snaga motora su došli po svoje. Začudo, nisam imao utisak da je vozač preko granica dobrog ukusa jurio autoputem. Ali, silna neobuzdana snaga motora je vozilo pogurala na zaštitnu ogradu“, piše na rumunskom portalu Foaiatransilvana.ro.

Međutim, neće biti da je baš tako bilo. List to G4Media.ro je naveo, pozivajući se na svoje izvore, da je nesrećniku koji je upropastio ostrvski superautomobil, pre pet dana oduzeta vozača dozvola jer je radar registrovao da je vozio čak 201 km/h na javnom drumu.

Vozač star 42 godine je policajcima rekao da je vozio brzinom od oko 95 km/h kada se nezgoda dogodila. Takođe je izjavio da je na tom delu puta, s ograničenjem brzine kretanja od 80 km/h, bila kiša.

Za kraj da kažemo i par reči o samom automobilu. Kao i svaki primerak McLarena, i model GT poseduje strukturu izrađenu od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, što mu obezbeđuje superiornu čvrstinu i posledičnu odličnu voznu dinamiku. GT je težak svega 1.530 kg, na koji način je za čak 130 kilograma laganiji od najbližeg rivala u klasi. Raspolaže sa 620 konjskih snaga iz V8 biturbo motora zapremine četiri litre. To praktično znači da na svaku tonu mase, McLaren ima odgovor u vidu 405 konjskih snaga. Od 0 do 100 km/h doleti za 3,2 sekundi, ali neće više…

Bar ne uskoro!

AutoRepublika

(669)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments