1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco ipak bez pikap kamionet izdanja
Ford Bronco ipak bez pikap kamionet izdanja
0

Ford Bronco ipak bez pikap kamionet izdanja

185
0
Podelite sa prijateljima:

Početkom godine Ford nam je nagovestio da je model Bronco toliko popularan među potencijalnim kupcima, da je spreman da ga pomeri i ustoliči kao zaseban brend. Ponuda bi se zasnivala na „velikom“ Broncu u verziji sa dvoje i četvoro vrata, i manjem Broncu Sportu, a najavljeno je i specijalno izdanje pikap kamionet za 2023, ili 2024. godinu.

Potrebno je pritom reći da takva vest nikada nije stigla direktno iz Forda, već su mediji prenosili vesti tipa „rekla- kazala“, a na osnovu nekih špijunskih fotografija i informacija. Možda najubedljivija od njih je bila ona koja je govorila o tome da glavni rival Jeep u svojoj ponudi ima pikap kamionet Gladiator, pa se očekivalo da bi i odgovor iz Forda morao da stigne.

Ali kako prenosi Automotive News, ipak nećemo dočekati da vidimo Bronco pikap. Kolege sa ovog sajta kažu da su došli do poverljivih informacija prema kojima je Ford najavio dobavljačima i vlasnicima izložbeno-prodajnih salona da nema u planu takvu konfiguraciji.

Izvori ne kažu zašto je takva odluka pala, ali mediji smatraju da Ford već ima dovoljno kamioneta u svojoj ponudi i da im još jedan nije potreban. Tu je bestseler iz F Serije, koji se deli na F-150, SuperDuty (od F-250 do F-450) i HeavyDuty (od F-550 pa naviše), zatim Ranger i na kraju kompaktni Maverick koji će početi pristizati u salone za nekoliko meseci.

Planirani Bronco pikap bi zauzimao mesto u istoj kategoriji kao i Ranger, ali je originalno planiran da bude izveden s dosta više terenskog duha. Mediji veruju da bi rešenje moglo biti u vidu novog Rangera Raptora. koji će u sledećoj generaciji biti dostupan i u Americi, nakon što se originalno prodavao samo u Evropi, Aziji i Australiji.

Uz sve to, Bronco već ima dosta problema sa završnom izradom, zbog čega je Ford u velikom zaostatku sa proizvodnjom. To se posebno odnosi na plastični krov koji stiže od nemačkog dobavljača, i američki gigant je već imao nekoliko opoziva povodom toga.

Ford takođe ima i veoma ambiciozni plan da njegova globalna prodaja bude po sastavu 40% s električnim pogonskim sklopom, i to do 2030. godine, pa bi samim tim, još jedan benzinac u prodajnom katalogu svakako bio potpuno besmislen.

Ali i pored toga, ponuda terenaca će svakako biti proširena. Naredne godine se očekuje hibrid, a godinu dana posle toga i električna verzija. Pitamo se samo koliko dugo će Ford sa strane gledati uspehe Gladiatora, bez želje da debituje s rivalskim modelom.

Naime, Jeepov kamionet je privukao 48.784 kupaca u prvih šest meseci ove godine, što je za 40% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments