1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: U sledeće dve godine stiže električna Serija 5, Serija 7, X1…
BMW: U sledeće dve godine stiže električna Serija 5, Serija 7, X1…
0

BMW: U sledeće dve godine stiže električna Serija 5, Serija 7, X1…

159
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci pripremaju novi talas električnih vozila. 

BMW je bio pionir elektrifikacije među nemačkim premijum brendovima, u ovu sferu zašli su još sa plasmanom modela i3 i i8. Prvi je i dalje u ponudi, dok je plug-in sportista „okačio kopačke o klin“. Plavo-beli propeler trenutno u svom portfoliju ima četiri električna automobila, pored pomenutog gradskog mališana tu si i i4, iX i iX3.

U naredne dve godine pridružiće im se nekolicina noviteta. Sledeće godine će stići električna izdanja dva modela – Serije 7 i X1. Oba baterijska četvorotočkaša proizvodiće se u Nemačkoj.

Zatim, 2023. godine stiže dugoočekivana električna varijanta Serije 5. Pored toga, i Mini snažnije kreće sa elektrifikacijom, pa će britanska marka 2023. ponuditi EV verziju modela Countryman. Ovo izdanje proizvodiće se takođe u Nemačkoj – u Lajpcigu.

Šef BMW-a, Oliver Cipse, potvrdio je da je ta marka usredsređena na električna vozila. „Do 2023. godine nudićemo najmanje jedan baterijski model u svim segmentima u kojima smo prisutni. Cilj nam je da u narednih deset godina na tržište izbacimo najmanje 10 miliona električnih automobila“, istakao je Cipse.

Kada je reč o nekim skorijim uspesima, BMW želi da do 2025. godine na svom računu ima prihode od otprilike dva miliona prodatih EV četvorotočkaša. Te godine će ova marka predstaviti i potpuno novu platformu, namenjenu pre svega električnim vozilima. Reč je o New Class arhitekturi, kako je zvanično naziva BMW.

Ova platforma namenjena kako EV modelima, tako i onima koji koriste SUS agregate, s tim da električni naravno imaju prednost. Koristiće je kako vozila BMW-a, tako i automobili Rolls-Roycea.

AutoRepublika 

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments