1. Home
  2. Vesti
  3. Počela prodaja nove serije Kamazovih kamiona u zemljama Evroazijske unije
Počela prodaja nove serije Kamazovih kamiona u zemljama Evroazijske unije
0

Počela prodaja nove serije Kamazovih kamiona u zemljama Evroazijske unije

431
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Kamazovih kamiona iz serije K5 polako postaje uobičajeni prizor na drumovima matične zemlje gubeći na taj način inicijalni egzotični status. Do sada je najviše primeraka drumskih teškaša s pogonskom postavkom 4×2 na ulicama, ali lagano se uvećava broj i ostalih modifikacija noviteta u saobraćajnoj infrastrukturi zemalja Evroazijske unije.

Tako je prvi kamion s nalepnicom 54901 isporučen od strane lokalnog trgovca „na ruke“ klijenta u Belorusiji. Vozilo je kupilo preduzeće Royal Alliance, koje je angažovano u veleprodaji žitarica i stočnehrane. Iz tog razloga je kamion konfigurisan kao tegljač s poluprikolicom.

Kamioni marke Kamaz su velika retkost u Belorusiji

Generalno govoreći, Kamaz je i dalje bio prisutan u susednoj Belorusiji, ali je reprezentativni kontigent bio skroman po broju. Iako su dileri ruske marke već godinama aktivni na beloruskom tržištu, Kamaz je najlakše bilo videti samo na gradilištima, i to u formi kipera.

Sitacija je počela da se pomalo menja na bolje s pojavom verzija s oznakom K4 Kamaxor, a Belorusi su počeli da ih kupuju, pored ranije pomenutih izdanja. Sigurno je da će se novi kamion K5 nadmetati s rivalom iz domaće kompanije MAZ, a u Rusiji veruju da će u tom duelu imati i prednost zbog komfornije kabine, one koja je legalno „ukradena“ iz Daimlera.

Prvi kupac modela K5 se pojavio i u Uzbekistanu. U pitanju je transportna kompanija Khorezm Bekzod Matchon Trans Servis. Za razliku od Belorusije, Kamaz je veoma popularan u Uzbekistanu, a od 2018. godine se u toj državi i montiraju primerci Kamaza.

Nažalost, ne znamo cene po kojima su prometovani ovi teškaši jer nisu objavljene, što je u skladu s tradicijom, ali je teško verovati da prevazilaze one koje važe u Rusiji. Tamo se osnovna verzija modela K5 nudi za sumu od 86.900 evra.

AutoRepublika

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments