1. Home
  2. Vesti
  3. Skinut veo s Porsche Cayman/Boxstera GTS 4.0
Skinut veo s Porsche Cayman/Boxstera GTS 4.0
0

Skinut veo s Porsche Cayman/Boxstera GTS 4.0

147
0
Podelite sa prijateljima:

Nešto više od šest meseci je prošlo otkada je Porsche skinuo veo s najmoćnijih verzija Caymana i Boxstera u istoriji, s oznakom GT4. Oba modela su pogonjena atmosferskim, 4,0-litarskim bokser motorom.

Uprkos tome što se na taj način usmerio protiv svakog mogućeg aktuelnog trenda u automobilskoj industriji, Porsche ne samo što će zadržati ovaj motor velike zapremine, već će ga instalirati u još dva modela 718 linije.

Upoznajte se s Porsche 718 Caymanom GTS 4.0 i Boxsterom iste oznake. Reč je o dva sportska modela sa središnje pozicioniranim motorom, koji kombinuju komfor i karakteristike koje obično pronalazimo kod verzija sa GT4 oznakom.

„Vrištećem“ 4,0-litarskom agregatu je neznatno spuštena snaga na 400 konja, ali bez obzira na to, performanse su za respekt. Do „stotke“ ubrzavaju za 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 293 km/h. To je samo 0,1 sekundu i 11 km/h sporije u odnosu na GT4 verzije, kojd kojih se takođe snaga šalje na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

Porsche Active Suspension Management (PASM) je standardan, baš kao i Porsche Torque Vectoring (PTV) sistem, odnosno Sport Chrono paket, koji sada poseduje unapređenu Porsche Track Precision aplikaciju.

Pored neznatno „oslabljenog“ motora, dvojac je od GT4 modela usvojio i izduvni sistem s dvostrukim završecima izduvnih cevi, koji dolazi s integrisanim filterom čađi za benzinske motore, ali na svu sreću, zvuk boksera nije kompromitovan.

Za kupce će biti dostupni od kraja marta 2020. 718 Cayman GTS 4.0 startuje s cenom od 81.926 evra, dok se 718 Boxster GTS 4.0 može dobiti za 83.949 evra. U obe cene je uključen PDV i specifična oprema (Nemačka).

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments