1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo se priprema za početak proizvodnje modela Tonale
Alfa Romeo se priprema za početak proizvodnje modela Tonale
9

Alfa Romeo se priprema za početak proizvodnje modela Tonale

1.20K
9
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka vrši pretproizvodne pripreme u vezi sa dolaskom novog SUV modela. 

Tonale bi trebalo da bude automobil koji će spasiti Alfu iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi. Kada se pojavio kao koncept, ovaj model zaokupirao je kompetnu stručnu štampu pre svega zbog svog nesvakidašnjeg izgleda. Otada se o njemu govori veoma često, ali je pravih, konkretnih informacija veoma malo.

Šef FCA za EMEA region, Pijetro Gorlije, potvrdio je italijanskim medijima da je Alfa započela sve neophodne pripreme kako bi mogla da počne proizvodnja modela Tonale. Gorlije nije želeo da daje precizne podatke o tome kada će ovaj SUV početi da silazi sa proizvodnih traka, ali je za verovati da bi to moglo biti krajem naredne godine, kada se i očekuje zvaničan debi Tonalea.

Alfin novi adut proizvodiće se u fabrici u Pomiljanu, gde su počeli radovi za stvaranje proizvodnih linija za Tonale. Gorlije navodi da će pripreme pogona trajati najviše 18 meseci, „ali da su radovi uveliko počeli“.

Alfa Romeo Tonale koncept

Ono što za sada znamo jeste da će Tonale koristiti istu platformu kao i Jeep Compass, te da će se paleta agregata sastojati od benzinskih motora, kao i od dizel pogonskih jedinica. Većina, ako ne i svi benzinski agregati imaće tehnologiju blagog hibrida, dok će prema rečima Gorlijea dizel motori proći reviziju koja će im omogućiti nižu emisiju štetnih gasova.

Pored toga, gotovo je izvesno da će Tonale dolaziti i kao plug-in hibrid, a pogonski sklop najverovatnije će biti preuzet iz hibridnog Compassa. Alfa je već potvrdila da Tonale neće dobiti QV verziju, ali se već neko vreme u italijanskim stručnim medijima piše o tome da će biti plasiran Tonale Veloce, kao sportska varijanta ovog SUV-a.

Više detalja o Alfi Romeo Tonale biće dostupno u narednim mesecima, jer se očekuje da tada intenzivnije počnu marketinške i promotivne aktivnosti u vezi sa ovim modelom.

AutoRepublika

(1199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Bas je gadan i izometrije , bolje da ga ne prave ovakvog, jebes auto kojeg sad predstave i za 4 godine prave … odlična strategija, nema sta.

BojanNeki

Za 18 meseci će Tesla motors imati završene dve započete fabrike i uveliko štancati godišnje bar pola miliona električnih vozila. Da ne nabrajam ostale evropske ili kineske kompanije.
Šta brend sa tradicijom misli da postigne u njima nepoznatoj sferi SUV-a i nije baš najjasnije.
Hvatanje za slamku.

DOLF

Alfi nije poznata sfera SUV vozila???!

BojanNeki

Do sada su napravili samo jedan u svojoj istoriji, a taj jedan je poluuspešan a u stvari nedovoljno uspešan.
I taj jedan čini 50% njihove ponude vozila. Sada idu na to da im 66% vozila budu SUV.
Realnije je da se kaže da Alfa Romeo više, ili trenutno, ne postoji.

DOLF

?

BojanNeki

Šta nije jasno?

159

AR postoji duze od jednog veka i postojace jos dugoo na nasu radost.A vi obozavaoci svapskih kocija….patite,sta drugo

BojanNeki

Druže ja vozim i volim AR. Samo sam realan.

SLOBODAN

Alfa je bila i ostala jedini auto koji me je odusevio u svakom pogledu.To je brend koji nema konkurenciju(cast izuzetcima- modelima).Ako im padne na pamet iskljucivo dobra prodaja….Trziste trazi proste i genericne automobile i to je vec svima jasno.Automobil je kombinacija prevoznog sredstva ,kalkulisanja i marketinga.