1. Home
  2. Vesti
  3. Honda testira NSX na Nirburgringu – Type R na vidiku?
Honda testira NSX na Nirburgringu – Type R na vidiku?
0

Honda testira NSX na Nirburgringu – Type R na vidiku?

400
0
Podelite sa prijateljima:

Špijunski video sa Nirburgringa pruža dokaz i uvid u to da Honda radi na unapređenju NSX superautomobila. Na klipu se vide dva test automobila i oba poseduju dodatne senzore.

Tamniji automobil ima senzor prikačen belom trakom  i crnu žicu koja nestaje negde u košu motora. Nešto je pod monitoringom, bez dileme. U međuvremenu, „srebrni“ primerak poseduje mali, crniz senzor na vozačkoj strani krova. S obzirom na to da oba kupea kruže Nirburgringom u isto vreme, tim verovatno prikuplja neke komparativne podatke pri identičnim uslovima na stazi, proučavajući modifikacije na crnom modelu.

Glasine o Type R verziji kolaju još od lansiranja „standardnog“ modela. Spekulacije kažu da bi Honda mogla da ukloni prednji elektromotor, a verovatno i zadnji. Oslobađajući se električnog sistema, značajno bi se izgubilo na masi. Gubitak u snazi bi se nadoknadio „navijanjem“ turbo punjača. NSX Type R bi navodno preuzeo komponente od GT3 trkača, sa većim bočnim usisnicima i naglašenim zadnjim krilom. Doduše, nijedan od tih elemenata nije prisutan na crnom primerku, ali je sasvim moguće da inženjeri sada rade na pogonu.

Ukoliko Type R debituje, to se neće desiti pre druge polovine 2018.

 

(400)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments