1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Yugo prerušen u Seata se prodaje u Kruševcu
Yugo prerušen u Seata se prodaje u Kruševcu

Yugo prerušen u Seata se prodaje u Kruševcu

2.55K
5
Podelite sa prijateljima:

O avanturi Zastave u Sjedinjenim Američkim Državama smo pisali mnogo puta na našem sajtu i to obično o njenoj istoriji, i svaki put kada se neki zanimljivi primerak pojavi u prodaji. Četvorotočkaš koji je često kritikovan danas odjednom zahteva poveće sume novca, barem ako se uporedi sa rivalima iz svog perioda, ali često zaboravljamo da se na ulicama raznih država Balkana još uvek nalazi veliki broj primeraka našeg velikana. Poprilično impresivno za „najgori automobil u istoriji“ koji se ne proizvodi već trinaest godina, zar ne?

 

Proteklih godina su mnogobrojni zapadni mediji preneli vest o veoma zanimljivom Yugu iz 1991. godine koji se prodaje preko sajta „MojTrg“. Na prvi pogled možda i ne privlači toliko pažnje dok ne pogledamo fotografije i uvidimo da je neki od prethodnih vlasnika preradio i zamenio mnoge delove, da bi od ovog malenog heča napravio kopiju Seata.

Pomalo ironično pošto su i Zastava i ovaj španski proizvođač vozila izrađivali svoje proizvode pod licencom italijanskog Fiata. Seat će ih proizvoditi sve do sredine osamdesetih godina prošlog veka kada je pronađen novi partner u vidu Volkswagena.


Bilo kako bilo, u oglasu se ne navodi mnogo informacija osim da je reč o vozilu „u dobrom stanju“ i da je do sada prešao između 150 i 160 hiljada kilometara. Nalazi se u Kruševcu i trenutno nije registrovan. Prednji deo nam donosi poseban branik, farove i masku hladnjaka koje podsećaju na Seatove modele dok pažnju privlače i takozvana „Lambo vrata“ koje je inspirisao čuveni italijanski gigant tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

Iako se informacije o mehanici ne spominju, neki inostrani sajtovi tvrde da se ispod haube krije 1,1-litarski motor sa 55 konjskih snaga. Iz nekog razloga, na zadnjem staklu se nalazi i nalepnica Plejboja dok je i enterijer pretrpeo određene izmene po pitanju sedišta (Bog te pita kog proizvođača ili iz kog modela) i kontrolne table.

Tražena cena je svega 650 evra što svakako nije visoka suma novca. Pa navalite sa ponudama jer nema sumnje da je ovakav Yugo jedinstven u Srbiji i da će se svako okretati za njim…

Neko će se možda osvrnuti iz znatiželje, a poneko možda i iz pomalo podsmeha.

AutoRepublika

(2545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Yugo je toliko zastario automobil da redizajn njegove kockaste karoserije ima svoje granice.Nakon ugradnje potpuno nove prednje haube, blatobrana,maske, farova, branika i zadnje haube, branika i farova, Yugo može da bude zaobljen najviše kao Fiat Uno nakon redizajna, ništa više.Ovo budženje u garaži gdje su prednji blatobrani i hauba ostali isti, ne smatram uopšte redizajnom.

Bungi

Znam da istina boli i da smo kao narod jako sujetni, zato više volimo da čujemo laž nego istinu.Koliko sam se samo puta nagledao Golfova 2 sa prednjim i zadnjim branikom od Golfa 3,nabudženo,neskladno,blago rečeno-užaš.Zamislite koliki je tek nesklad kad na Yuga nakalemiš prednji branik 30 godina mlađeg Seat Ibice.??? Da je automobil tako jednostavan proizvod svako bi ga pravio u garaži. Zato, što dobijem više minusa znam da sam više u pravu u pogledu ovog „frankeštajna“ od Yuga koji svakako ne zaslužuje da se nađe u ovoj rubrici.Za ovakve proizvode treba otvoriti novu rubiku „Sklepano u garaži“ a koja… Pročitaj više »

Balkanboj

Totalno u pravu.
A zamisli tek kako je sve to izgledalo kada je sama Zastava pokušavala da unapredi te Jugiće. Još imam slike u glavi sa nekog sajma u Bgdu sredinom i krajem 90-ih kada su probali i prednju masku sa 4 okrugla fara od BMW-a.
Crnjak je taj što nisu imali 2 ista fara za kratko svetlo sa sočivom pa je jedna strana imala dva duga jedno pored drugog. Kozmetička unapređenja ne bih ni pominjao.
Tuga.

S mile

Ok, neko je ulozio trud i rad u prepravku. Da li je dobra ili ne, diskutabilno. Skup svakako nije. Ali trenutno moze samo ne registrovan da se vozi. Losa mu je buducnost

YugoFlorida

Poštujem svaki trud i vreme koje neko uloži u ovako nešto, ali ovde definitivno vidim odsustvo ukusa. Ajde da je recimo ceo prednji deo zamenjen, s novim krilima, haubom, itd, to možda i ne bi izgledalo loše. Smatram da bi najbolje bilo da se ovaj branik skine i stavi fabrički, ili duboki ili s Koral Ina.

Izmenjeno 2 godine pre od strane YugoFlorida