1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti već završio proizvodnju modela Divo
Bugatti već završio proizvodnju modela Divo
0

Bugatti već završio proizvodnju modela Divo

258
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač hiperautomobila stavlja tačku na karijeru Diva.

Bugatti je pre tri godine počeo da primenjuje jednostavan recept – Chiron je temelj brenda, i daje čitav niz derivativnih modela. Prvi od njih bio je Divo, koji je predstavljen 2018. godine na manifestaciji u Pebl Biču.

Divo ima poprilično drugačiji dizajn od Chirona, jer je fokus kod ovog automobila bio na voznoj dinamici, a ne na maksimalnoj brzini, iako dele isti mamutski 8,0-litarski W16 agregat. Početna cena bila je podjednako kolosalna – čak pet miliona evra!

Bugatti je ovako visoku cenu opravdao i vrlo malom serijom proizvedenih automobila – montirano je svega 40 jedinica, s tim da je poslednji juče napustio fabriku i krenuo na put do novog vlasnika.

Brend iz Alzasa navodi da je Divo bio rasprodat samo par nedelja nakon premijere, te da je prvi primerak dostavljen u avgustu prošle godine, tako da je bilo potrebno manje od dvanaest meseci da se završi proizvodnja i isporuka kompletne serije vozila.

Recept sa derivativima se očito isplatio i sigurno da ovo nije jedini “bočni izdanak” Chiron linije koji će Bugatti izgraditi u narednom periodu.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments