1. Home
  2. Vesti
  3. Teroristi će teško do novog Land Cruisera!
Teroristi će teško do novog Land Cruisera!
9

Teroristi će teško do novog Land Cruisera!

958
9
Podelite sa prijateljima:

Ispostavilo se da je ovaj terenac naišao na toliko dobar prijem publike, odnosno kupaca, da se u japanskoj kompaniji rodio strah da bi vozilo moglo dospeti u „pogrešne ruke“.

Toyota Land Cruiser 300 je predstavljen tokom juna, i za njim vlada jagma na domaćem terenu. Za samo jedan mesec je izvršeno više od 22 hiljade narudžbina u Japanu. Sudeći po onome što na ovu temu donosi lokalna publikacija Creative311, Toyota je zabranila preprodaju trećim stranama novih automobila s ovim oznakama. Dva su razloga uslovila ovakav potez proizvođača. Prvo, SUV bi, u odsustvu ove zabrane, mogao dospeti u „pogrešne ruke“, što bi moglo ugroziti ugled kompanije, a drugo, na ovaj način se obezbeđuje zaštita od distributera.

U izvornoj vesti piše da Toyota Japan sada od kupaca zahteva da potpišu poseban ugovor koijm se obavezuju da neće preprodati kupljeni primerak Land Cruisera. Nema direktnih navoda o vremenskom okviru u kom bi prodaja vozila bila protiv ugovornog slova, ali su tamošnji novinari nezvanično saznali da se govori o intervalu od jedne godine. Prekršioci ugovora će se suočiti s „posledicom“ koja predviđa da Toyota više neće želeti da s njim ima bilo kakvog posla u budućnosti.

Odluka je isforsirana u strahu od „negativnog publiciteta“, koji donosi činjenica da bi terenci mogli završiti u rukama terorista, što je donelo veoma lošu sliku o japanskom proizvođaču u prošlosti. Ne može se reći da je strah neosnovan, a podsetićemo da su u prošlosti, američke vlasti od Toyote zahtevale objašnjenje otkuda stotine Land Cruisera u rukama terorističkih i zabranjenih organizacija.

Na popularnosti nove generacije Toyotine legende bi mogli da profitiraju i beskrupulozni prodavci i nakupci, odnosno narodskim jezikom rečeno trgovci, koji „pumpaju“ cenu noviteta onoliko koliko im tražnja omogući. Dodatno, Toyota će sprovesti dodatno istraživanje u situacijama u kojima utvrdi da je jedna firma ili pojedinac naručivao više primeraka od različitih dilera, i to odjednom (u vrlo kratkom roku).

Ovde nije zgoreg podsetiti na vic u kom jedna osoba pita drugu:

„Znaš li zašto majka trgovca ljubi u čelo?“

„Pojma nemam!“

„Zato što obraz nema“ 🙂

U međuvremenu, Toyota je bila prinuđena da obustavi prijem porudžbina za Land Cruiser 300, jer je procenjeno da se fabrike više ne mogu izboriti s takvom tražnjom. Navodi se da su rasprodate količine vozila i to dve godine unapred.

AutoRepublika

(958)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Rasprodata proizvodnja za naredne dve godine?
Pa, koliko je to komada ? Bez te cifre teško je šta bliže ceniti.

moron

Ah, da …Koliko su do sada novih LC-a prodali u Evropi?

Renault Terminator

Ne potcenjujte kozojebce,od onih bosanskih do onih tamo na bliskom istoku🤣

Jale

Raymonde, jesi li sam smislio provalu ili ti je neko pomogao?

Renault Terminator

Ma reko da vidim ko će se sve pronaći😁…

Bungi

Sačekaj mjesec, dva dok Talibani zauzmu Kabul i generalno predstavništvo Tojote za Avganistan.

Renault Terminator

Nema šta da čekaju,eno ih u Sarajevu već odavno imaju Toyotino predstavništvo za fildzan kanton Pederaciju😁 …

Yankee

Sad ce morati da voze Volkswagen koji zagadjuje.

S mile

U danasnjem svetu, gde svi traze svoja prava, i pozivaju se na diskriminaciju, i ti tetoristi Mogu tuziti Toyotu, jer brate, i oni imaju svoja prava, na kupovinu naj naj Toyote LC….😉