1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai sprema električni hot heč
Hyundai sprema električni hot heč
0

Hyundai sprema električni hot heč

159
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski brend ponudiće performantnije izdanje modela Ioniq 5.

Albert Birman, šef razvojnog odeljenja Hyundaija, još ranije je potvrdio da je E-GMP platforma, koju koristi Ioniq 5 kadra da “skladišti” do 600 ks kod određenih modela. Tako da su već sa tim stvoreni svi uslovi da nastane jedan hot heč.

Ioniq 5 N, kako bi navodno glasio zvaničan naziv ovog vozila, bio bi proizvod performantnog N odeljenja Hyundaija koje se do sada zaista vrlo dobro pokazalo sa vozilima koja koriste termičke agregate.

Kako je sestrinska Kia EV6 već dostupna u GT varijanti koja nudi izuzetno dobre performanse, sasvim je realno očekivati i da Hyundai ponudi nešto slično.

Podsetimo, Kia EV6 GT raspolaže sa mamutskih 585 “grla” i 740 Nm, što omogućava sprint do 100 km/h za samo 3,5 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 260 km/h.

Tako da će Hyundai verovatno pozajmiti pogonski sklop od bratskog brenda, te će i razvoj Ioniq 5 N trajati kratko i biti značajno jeftiniji.

Kada bi ovaj električni hot heč mogao da se pojavi na tržištu? Nekolicina stranih medija navodi da će Hyundaijev performantni EV biti predstavljen naredne godine, a kao jedan od potencijalnih datuma navodi se otvaranje narednog Salona automobila u Ženevi.

Inače, nekolicina evropskih automobilskih novinara je prilikom nedavnog objavljivanja spiska kandidata za nagradu „Evropski automobil godine“ videlo korejske električne modele u najužem izboru.

AutoRepublika 

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments