1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla otvara svoju mrežu superpunjača i za vozila drugih proizvođača
Tesla otvara svoju mrežu superpunjača i za vozila drugih proizvođača
4

Tesla otvara svoju mrežu superpunjača i za vozila drugih proizvođača

196
4
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask je najavio da će uskoro i modeli koji ne nose znake Tesle moći da se pune na superpunjačima.

Jedna od glavnih prednosti Tesle u odnosu na konkurencije jeste vrlo razgranata mreža superpunjača kojih trenutno ima oko 25.000 na više od 2.700 stanica širom sveta.

Mask je na njegovoj omiljenoj društvenoj mreži, Twitteru, objavio da će u do kraja godine omogućiti i ostalim električnim automobilima da koriste superpunjače. Prvi čovek Tesle naveo je i da će se “otključavanje” Teslinih punjača dogoditi u svim zemljama gde taj proizvođač ima svoje stanice za punjenje.

Ostaje da se vidi kako će se rešiti problem drugačijih priključaka kod drugih brendova, te će verovatno morati da se osmisli nekakav adapter kako bi oni postali kompatibilni sa Teslinim superpunjačima.

Veliko je pitanje kako će ovo uticati na Teslinu prodaju, jer iako je ovo jedan od velikih aduta američke marke, činjenica je da su i na drugim poljima u vezi sa EV modelima ipak i dalje daleko ispred rivala, pre svega kada se govori o dometu njihovih četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ova me priča podsjeća na ruski gasovod…

s mile

mene podseća na još veći red vozila koja čekaju punjenje, jer je ovih dana bila vest o redovima na tesla punjačima

srećno im bilo

BB

Ja gledao skoro neki video kako momak putuje od Srbije do Švajcarske, na Teslinim punjačima (u svim zemljama) nije bilo nikog, prazno sve…

s mile

Kada se kupovina/finansije isključe, ja sam u potpunosti za EV u gradskim i prigradskim uslovima. Naravno uz garažu i kućni punjač. Ali krenuti na put od 1000+km, traži zaista puno planiranja, rizika ( možda ne radi punjač) itd.

pre par godina instalirao TNG u kola, a pošli na duži put, nit znam kada je sledeća pumpa, nit znam koliko mi troši auto, točio na svakih 300km, kasnije shvatio da je nepotrebno, ali tada…. bila mala frka, i to u uslovima kada svakako možeš nastaviti na BMB…

a da je opcija, totalni STOOP negde na putu…. bratićuuuu