1. Home
  2. Vesti
  3. Renault predstavio nove motore – između ostalih dCi 200 sa 200 ks i 400 Nm (VIDEO)
Renault predstavio nove motore – između ostalih dCi 200 sa 200 ks i 400 Nm (VIDEO)
5

Renault predstavio nove motore – između ostalih dCi 200 sa 200 ks i 400 Nm (VIDEO)

4.96K
5
Podelite sa prijateljima:

Mada sve ide ka tome da će Pariz biti prva evropska prestonica koja će u potpunosti zabraniti dizel motore, Renault je upravo unapredio svoju Blue dCi paletu. Četiri nove verzije ulaze u proizvodnju, uključujući i dCi 200.

Naravno, svi su u skladu sa aktuelnom ekološkom regulativom i biće dostupni uz dva menjača, što će uglavnom biti sa sedmostepenim EDC, dok će Koleos dobiti i CVT.

Naravno, najviše pažnje izaziva jedinica sa 200 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Mada oficijelni materijal za medije u potpunosti to ne rasvetljava, jedinica je 2,0-litarska sa jednim turbo punjačem. Takođe, tu je i  ublažena verzija sa 160 konja, koja zamenjuje biturbo 1.6 dCi, a raspolaže i sa 20 Nm manje (340 naspram 360 Nm).

Sa AdBlue tretmanom i SCR sistemom, kod oba motora se štetni azotni oksidi pretvaraju u azot i vodu. Tretman izduvnih gasova je dodatno unapređen pozicioniranjem SCR-a, koji se nalazi bliže motoru u odnosu na ranija rešenja, jer efikasnost zavisi od temperature izduvnih gasova.

I Espace i Talisman dobijaju 2,0-litarski motor, čija će proizvodnja započeti u Normandiji, pre isteka ove godine. Tu su takođe i dCi 120 i 150. Reč je o 1,7-litarskim jedinicama koje zamenjuju 1.6 dCi.

Groupe Renault u isto vreme uvodi i novi TCe 225 EDC GPF benzinac, opremljen filterom čađi. Sklapa se u Koreji, a pogoniće Espace i Talisman, u kombinaciji sa sedmostepenom EDC menjačkom kutijom.

Renault je očigledno dobro oslušnuo šta je automobilska javnost imala da mu „došapne“, te je u skladu s tim i reagovao.

AutoRepublika

Izvor: Renault

(4963)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Tako nesto je odavno trebalo Talismanu i Espaceu.Cudi me da verzija sa 200ks nije biturbo sa dve turbine..no dobro,Renault sigurno zna sta radi.Mozda bi se mogla ocekivati i bi-turbo verzija sa nekih 220-240ks,zasto da ne,ako je 1.6 dCi 160ks mogao biti sa dve turbine,zasto onda ne bi to mogao i ovaj jaci 2.0 dCi. Ipak,ocekivao sam malo vise NM od 200ks. Zadnje verzije starog 2.0 dCi motora u onoj najacoj verziji od 185ks izlazile su sa 400nm. Ovo je ipak nova generacija motora,sa vise konja,ocekivao sam i vise NM,minimum 420nm iz 200ks…al dobro.Kad moze Meckin 2.0 cdi OM654 sa 195ks… Pročitaj više »

Mad Max

Postiji veliko ograničenje obrtnog momenta zbog menjača. 400 Nm je neka magična cifra, preko koje menjač mora da bude osetno skuplji i veći. Pogledaj i kod drugih proizvođača.
Za manuelne jeftinie klasik menjače postojalo je ograničenje oko 280 – 300 Nm.
Čipovanjem ovih auta, često dolazi do havarije kvačila i menjača.
Čak, nije stvar ni max obrtnog momenta, nego širina i početak povoljnog područja. A tu je Reno obično majstor.

Renault Terminator

To je to,nema greske.
Znaci ako bude slucajno biturbo sa preko 400nm taj ce imati paprenu cijenu,bar znamo i zbog cega?

Ciben

Wagen je automobil, a ovo je francuska dzamalica! Poz

edi

bilo nekad…davno…lp