1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-AMG S63 Coupe
Mercedes-AMG S63 Coupe
1

Mercedes-AMG S63 Coupe

1.44K
1
Podelite sa prijateljima:

Top model

Ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu prikazao je mnoge novine u automobilskoj industriji. Opšti je utisak da je bilo i srećnijih vremena i mnogo više noviteta na nekim prethodnim manifestacijama u gradu na Majni. Mercedes je ove jeseni predstavio restilizovanu verziju Coupe S klase a najveću pažnju je privukao model S63 AMG Coupe sa novim agregatom izuzetne snage i ekonomičnosti.

Dizajnerski deo posla je u ovom slučaju zahtevao neke minimalne izmene. Novi AMG gril hladnjaka sa velikim usisnicima za vazduh koji se nalaze u sklopu prednjeg odbojnika govore u prilog rasnog sportskog modela. Aluminijumski točkovi prečnika 20 inča izvedeni su u formi sedmokrake zvezde i odlično se uklapaju sa izgledom moćnog kočionog sistema sa žuto obojenim kočionim čeljustima. Zadnje svetlosne grupe imaju po 66 LED dioda predstavljaju pravi praznik za oči posmatrača.

Unutrašnjost predstavlja savršen spoj luksuza i sportske orijentacije. Sedišta od Napa kože sa oznakama AMG imaju odličnu bočnu podršku za telo vozača.  Trokraki, perforiranom kožom obloženi upravljač ima na sebi aplikacije od aluminijuma.  Ogroman digitalni ekran klastera instrumentacije  dijagonale od 31,2  centimetra pruža sve informacije vozaču i može se podesiti na tri moguća dizajnerska moda: Classic, Sport i Progressive.

Najsvetlija tačka top modela Mercedesa nalazi se ispod poklopca motora.  Upravo tu se krije novi AMG-ov dragulj zapremine 4,0 litra – V8 Biturbo sa 612 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Maksimalna snaga dostupna je u rasponu između 2.750-4.500  o/min. Nije greška, dobro ste pročitali, S63 ima snagu i moć gotovo kao model S65 AMG ali uz znatno veću ekonomičnost. Za postizanje brzine od 100 km/h potrebno je 3,5 sekundi a maksimalna brzina je elektronski limitirana na 250 km/h. Bez ograničenja, a i to je moguće, jer je u pitanju pravi sportski model, brzinomer dolazi do 300 km/h.  Cylinder Management sistem reguliše rad cilindara, pa tako u nižem režimu vožnje deaktiviraju se drugi, treći , peti i osmi cilindar što značajno smanjuje potrošnju goriva. Prelazak rada sa 4 na 8 cilindara  je momentalan, brz i neprimetan.

Automtska devetostepena transmisija AMG SPEEDSHIFT MCT 9G omogućava neprimetno i lako menjanje stepena prenosa.  Dostupna je i funkcija RACE START za one koji žele ekstremni sportski start. Pogon je stalni 4Matic  sa elektronskom kontrolom sva četiri točka I moguće je odabrati tri režima vožnje: Comfort, Sport i Sport Plus.  ESP sistem može biti isključen, uključen ili prebačen na Sport Handling Mode sve u zavisnosti od želje, mogućnosti i umešnosti vozača.

Teško je među evropskom premijum konkurencijom pronaći pravog takmaca Mercedesu S63 Coupe. Jednostavno, najprestižniji Mercedesov kupe predstavlja klasu za sebe sa vrhunskim luksuzom, dokazanom sportskom notom i neodoljivim šarmom. O tome koliko košta nema smisla ni diskutovati jer se on pravi za probranu klijentelu koja zna šta hoće i pogotovo zna gde to može da pronađe. Takvi kupci ne pitaju za cenu već za rok isporuke i znaju biti nervozni ako se zakasni koji dan.  Kao top model obasut bljeskom fotoreportera, C63 AMG Coupe prošeta pistom i ne čeka dugo na drugi angažman. Osvaja i pleni svojom pojavom odlazeći u ruke koje su svesne šta žele i šta dobijaju.

Pavle Rajčević

(1444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Jedan od najlepsih modela danasnjice…