1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jeep osvežio model Compass za američko tržište
Jeep osvežio model Compass za američko tržište
0

Jeep osvežio model Compass za američko tržište

191
0
Podelite sa prijateljima:

U kategoriji koja broji preko dvadeset predstavnika na američkom tržištu, Jeep Compass retko kada uspeva da se probije u sam vrh. Daleko od toga da nije popularan, pa je pre krize podstaknute epidemijom virusa korone, godišnje privlačio preko 170 hiljada kupaca, ali nakon četiri godine na tržištu, sadašnja generacija definitivno pokazuje bore. To je bio dovoljan razlog Jeepu da osveži svog velikana, a debi je usledio na ovogodišnjem Salonu automobila u Čikagu.


Po mnogim karakteristikama, ovaj Compass je veoma sličan osveženom modelu koji je debitovao u Kini još prošle godine. Najveća dizajnerska izmena je vidljiva u LED osvetlenju, i nešto izmenjenoj zadnjoj svetlosnoj grupi, a u procesu izmena se našla i nova hauba. Jeep kaže da je pažnja usmerena ka enterijeru, gde je Compass uvek dobijao ispod prosečne ocene.

Ne samo što su materijali sada daleko boljeg kvaliteta i s boljom završnom izradom, već se Compass može pohvaliti i ponudom novih 8,4 i 10,3 inčnim monitora. Kao i kod većine noviteta, cilj je povezati pametni mobilni telefon sa vozilom preko funkcija Apple CarPlay ili Android Auto, i u ovoj kategoriji Compass sigurno neće razočarati.

Velika pažnja je posvećena i u oblasti koja se tiče mera bezbednosti, pa ih ovaj krosover ih ima čak 75, kada dolazi u standardnom izdanju. Jeep kaže da je spomenuta brojka ubedljivo najveća među konkurentima, a većina detalja je poznato javnosti. Tu pre svega mislimo na sisteme kao što su upozorenja o „mrtvom uglu“, pa ukoliko vozilo skreće sa glavne putanje, upozorenje za bicikliste, i ako pratite vozilo ispred vas previše blizu, automatsko kočenje u slučaju opasnosti i na kraju naravno pozivanje hitne pomoći ukoliko već do sudara dođe.

Paketi opreme će se i dalje zasnivati na poznatim imenima kao što su bazni Sport i Latitude, luksuzni Limited i proterenski Trailhawk, kao i novi Latitude LUX, osmišljen s ciljem da privuče one sa dubokim džepom.

Amerikanci sa mehaničke strane ponovo mogu da biraju samo 2,4-litarski atmosferski benzinac Tigershark koji razvija 177 „konja“ i maksimalnih 233 Nm obrtnog momenta. U verziji s pogonom na prednje točkove je dostupan šestostepeni automatski menjač dok modeli sa pogonom na sva četiri točka stižu s menjačkom kutijom koja nudi tri „brzine“ više.

Osveženi Jeep Compass stiže u izložbeno-prodajne salone na jesen gde će se nuditi po početnoj ceni od 26.490 američkih dolara.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments