1. Home
  2. Video
  3. Koja je najbolja zaštita protiv krađe automobila u Americi? (VIDEO)
Koja je najbolja zaštita protiv krađe automobila u Americi? (VIDEO)
5

Koja je najbolja zaštita protiv krađe automobila u Americi? (VIDEO)

1.42K
5
Podelite sa prijateljima:

Verovatno „k’o iz topa“ kažete da je tačan odgovor „manuelni menjač“, i ako smo pogodili, odmah da vam potvrdimo da ste sasvim u pravu. Naime, jedno nedavno sprovedeno istraživanje s američkog tržišta, pokazuje da svega 18% onih s vozačkom dozvolom „preko bare“ ume da koristi manuelni menjač, i ta brojka uglavnom otpada na imigrante iz raznih država, gde zaista postoji potreba za ručnim izmenama stepena prenosa.

Koliko je uopšte teško pronaći neki nov četvorotočkaš sa ovakvom opcijom, najbolje zna autor ove priče koji već duže vreme muči muku da pronađe neki nov automobil sa pristojnom cenom, gde bih mogao ručno da „šaltam“. Kada, to jest bolje da kažem „ako“ do toga dođe, ispričaću vam svoje doživljaje, ali današnja priča je jedne druge prirode. Kako prenose lokalni mediji u gradu Detroitu, krađu jedne luksuzne limuzine je sprečio upravo podatak da kriminalci nisu bili u stanju da voze Acuru sa manuelnim menjačem.


Tokom 28. juna, u ranim jutarnjim satima, bezbednosne kamere su snimile tri osobe kako provaljuju u model Acura TSX iz 2006. godine koja se u ostatku sveta takođe prodavala pod imenom Honda Accord tokom sedme generacije sedana. Nakon što su uspeli da upadnu u automobil, kriminalci su proveli svega dvadesetak sekundi u kabini, pre nego što su navodno zaključili da nijedan od njih n’ume da koristi kvačilo i ručno menja „brzine“, pa su se uputili u beg.

Automobil je zatim vraćen vlasniku bez neke veće štete, a policija najvećeg grada u američkoj saveznoj državi Mičigen kaže da intezivno traga za tri osobe koje su počinile krivično delo.

Voleli bismo da možemo da vam kažemo kako je ovaj slučaj jedini takav, ali zapravo Amerika je puna sličnih priča. One se često mogu čuti i od strane doseljenika s Balkana koji će vam reći kako je neko provalio u njihovog ljubimca, ali kako nije uspeo da ga ukrade, baš zbog instalirane manuelne transmisije.

U nastavku vam preporučujemo da pogledate ceo video snimak na društvenoj mreži Twitter.

To je to.

AutoRepublika

(1415)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Amaterizam. Narkosi probali da dođu do malo para.

Onaj ko je stvarno namerio da ukrade automobil taj zna i da vozi manuelni, uz poznavanje materije „deaktivacije“ zaštitnih sistema.

Yankee

Ovo su obicni „thugs“ koji bi da budu gangsters. Obicno dovoljno glupi da zavrse u zatvoru zbog obijanja auta da ukradu $20 u sitnim novcima koje je neko ostavio u autu.

Balkanboj

Upravo takvi. Zbog njih, a i onih ozbiljnijih, ja svesno biram da vozim stariju generaciju mog omiljenog brenda.
Ponekad je „under radar“ način života manje stresan. Mada, u tvom članku su probali da ukradu 15 god staru Hondu.

Renault Terminator

Dobri Bora je opjevao takve pacijente..
https://youtu.be/Z2nfvtbqEYI

BB

Svojevremeno sam volio da vozim auto „bez kvačila“, manuelni mjenjač naravno. Ovaj auto (u varijanti 2.2 dizel) je bio najteži za šaltanje sa „međugasom“, Lada 2105 najlakša (mogla je i da krene bez kvačila – upališ, stisneš mjenjač ka prvoj brzini i već počinje da se kreće, nakon kratkog vremena „upadne“ u prvu i ćeraj…).