1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Jeep Wrangler s dvoje vrata na evropskom tržištu
Kraj za Jeep Wrangler s dvoje vrata na evropskom tržištu
1

Kraj za Jeep Wrangler s dvoje vrata na evropskom tržištu

288
1
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da razlike između američkog i evropskog tržišta po pitanju automobilske industrije nisu male. Dok se s jedne strane forsiraju manji dizeli, Jenkiji su se uvek rasipali V8 motorima i pikap kamionetima. Čak i kada je reč o jednom sasvim istom modelu. Uzmimo za primer Jeep Wrangler. Sa jedne strane okeana, Fiat-Chrysler je nedavno objavio širenje ponude novim 6,4-litarskim benzincem sa osam cilindara. Ali, na Starom kontinentu sve verzije s izuzetkom one hibridne će biti eliminisane posle 2021. godine pošto više ne mogu da zadovoljavaju zakone o izduvnim gasovima.

Povrh svega, sumnjamo da će takva vest nekome teško pasti pošto je američki terenac prošle godine privukao tek 7.262 kupca u Evropi.


Kako prenosi AutoNews, ova godina će biti poslednja za Wrangler sa dvoje vrata i sve atmosferske benzinske i dizel motore. To znači da će kupci moći da izaberu samo konfiguraciju sa četvoro vrata poznatu kao 4xe. Reč je o oznaci koju Jeep koristi za svoje hibride, ali teško je očekivati da će atmosferci nekome neostajati kada saznate koliko „konja“ se krije ispod haube.

Naime, 4xe se može pohvaliti sa čak 380 „grla“ zahvaljujući kombinaciji 2,0-litarskog turbobenzinca i električnog motora. Baterije zapremine 17 kWh se inače nalaze ispod zadnjih sedišta i potrebno je oko tri sata da se napune na standardnom punjaču. Ukoliko vozač koristi samo električni motor Wrangler je u stanju da prevali 50 kilometara s jednim punjenjem baterije.

AutoNews takođe dodaje da je verzija s dvoje vrata činila oko 30% ukupne prodaje ovog terenca. Proizvodnja se odvijala u američkoj saveznoj državi Ohajo, a u prvih pet meseci ove godine je prodato oko 2.600 jedinica. Jeep napominje da ne postoji konkretan datum kada će ovaj potez stupiti na snagu, ali da će se to desiti vremenom. Izuzetak je jedino tržište Velike Britanije gde su zakoni o izduvnim gasovima nešto blaži, pa Wrangler uspeva da ih zadovolji uparen i sa V6 motorom.


I tako, dok Evropa obraća pažnju na svaki detalj, Amerikanci se još uvek razmeću, da ne kažemo neku eksplicitniju, težu ali prikladniju reč koja ima veze s grlicama. Ali opet, ko je ikada rekao da je život fer?

AutoRepublika

(288)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Dobro je.To će konačno natjerati naše kompleksaše da kupe Mahindrin model sa 2 vrata, plus će platiti mnogo manje para.Ponekad iz iznuđenih situacija ispliva na površinu najbolji izbor.