1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine obeležava jubilej – proizvedeno 10.000 primeraka modela A110
Alpine obeležava jubilej – proizvedeno 10.000 primeraka modela A110
1

Alpine obeležava jubilej – proizvedeno 10.000 primeraka modela A110

216
1
Podelite sa prijateljima:

Lepo dostignuće za francuskog proizvođača sportskih automobila. 

Tokom jučerašnjeg dana sa proizvodnih traka fabrike u Dijepu sišao je 10.000-ti primerak modela A110. Reč je o jedinici koja pripada limitiranoj seriji Legend GT (samo 300 automobila namenjenih evropskim kupcima).

Podsetimo ovo je druga generacija modela A110, i ujedno i prvi automobil oživljenog brenda Alpine pred kojim je ipak svetla budućnosti. Alpine je imao nameru da isporučuje 5.000 vozila na godišnjem nivou, ali su najbliže tom cilju stigli 2019. godine kada su dostavili 4.832 četvorotočkaša.

Prošle godine je korona „osakatila“ prodaju marke Alpine, te su našli put do tek nešto više od 1.500 potrošača. Daleko od željenih rezultata koje su tražili nadležni u upravi Renault grupe. Zato se verovalo da bi Alpine mogao da nestane, jer je sam matični Renault upao u velike finansijske probleme.

Ništa od toga, novi izvršni direktor Luka de Meo rešio je da osnaži ovaj brend koji će uskoro preći među EV marke. Osim toga, dobiće i još dva automobila u gami, a baviće se i razvojem performantnih izdanja za sam Renault. U skladu sa tim je došla i promena naziva tima u Formuli 1 koji sada ponosno nosi naziv Alpine.

Aktuelni A110, koji je dobio iznenađujuće pozitivne kritike stručne štampe iz Nemačke i Velike Britanije, ostaće na tržištu sve do 2024. godine. Tada će stići njegov naslednik, koji će biti električni automobil i Alpine će ga zajednički razvijati sa Lotusom.

AutoRepublika 

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Powered by Renault bajo moj💪