1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako izgleda bazični Seat Arona
Ovako izgleda bazični Seat Arona
1

Ovako izgleda bazični Seat Arona

409
1
Podelite sa prijateljima:

Seatov krosover definitivno ne impresionira izgledom u osnovnom trimu. 

Ruku na srce, malo je modernih automobila (a da nisu pripadnici premijum klase) koji oduševljavaju pojavom već u prvom, bazičnom paketu opreme. Arona je nedavno prošla restilizaciju, sve u cilju da se popravi prodaja u Evropi, mada je to vrlo težak zadatak zbog izuzetno konkurentnog segmenta u kom se ovaj model nadmeće.

Uvodni paket opreme kod Arone nosi naziv Reference, ili je bar tako za zemlje u Zapadnoj Evropi. Tako opremljen Seatov model nudi felne od 16 cola, multifunkcionalni upravljač, svetla za maglu, elektro podesive prozore, prednje i bočne vazdušne jastuke, te vazdušne zavese… Seat navodi da je već osnovni model „dobro opremljen“, mada je to opis koji će svaki od kupaca zasebno proveravati da li se slaže sa njegovom koncepcijom „dobre opreme“.

Šta je sa motorizacijom? Arona Reference je dostupna na domaćem, španskom tržištu sa dva agregata. Prvi je 1,0 TSI, benzinski trocilindraš koji isporučuje 95 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem. Ovakva Arona u Španiji ima početnu cenu od 17.130 evra. U ponudi je još jedna pogonska jedinica – 1,0 TGI.

Reč je o motoru koji za pogonsko gorivo koristi CNG, i u ovom slučaju vozaču dostavlja na raspolaganje skromnih 90 „grla“. No, kod ovog agregata je interesantno da je uparen sa šestostepenom ručnom transmisijom. Seat Arona Referecne 1,0 TGI u Španiji ima početnu cenu od 17.650 evra.

AutoRepublika

(409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto, 1,0 TSI sa TNG sa 90 ks sa 6MT, a običan TSI 95 sa 5MT.
Ali, siguran sam da bi PR služba VW-a našla odličnu argumentaciju da vam objasi zašto je taj 5MT ipak bolje rešenje uz TSI 95 (mada, recimo, uz taj isti TSI 95 sparuju DSG sa 7 stepeni prenosa).