1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Audi Aicon Concept – Frankfurt 2017. (galerija)
Audi Aicon Concept – Frankfurt 2017. (galerija)
0

Audi Aicon Concept – Frankfurt 2017. (galerija)

179
0
Podelite sa prijateljima:

Budućnost ubrzano dolazi, i to „autonomno“. To je poruka koja stoji iza Audi Aicon Concepta, u čijem se centru pažnje nalazi veštačka inteligencija (AI). Futuristički model sa četvoro vrata, predviđen za prevoz četvoro putnika, poseduje čisto električni pogon. Reč je o velikom automobilu, dugačkom gotovo 5,5 metara, što znači da je značajno veći od A8 perjanice. Koliko je zapravo velik pokazuju točkovi od 26 cola, koji su mu sasvim „odgovarajući“.

Kada se automobili samostalno voze, tradicionalni farovi neće biti neophodni. Na njihovo mesto, Audi je instalirao više od 600 individualnih piksela, koji služe kao digitialni displej koji pruža informacije drugim vozilima i pešacima. Audi je ove mini bilborde učinio sličnim očima, i zapravo ih programio u vidu zenica koje menjaju veličinu i prate ljude. Interesantno…

B stuba nema, a vrata se otvaraju poput kapije. Na taj način je olakšan pristup velikom, luksuznom kabinskom prostoru. Tu su kamere koje prate oči, moduli za glasovnu konrolu i taktilno osetljive površine, ali ono što nedostaje su volan i papučice. Putnici mogu slobodno da komuniciraju sa PIA, kojeg marka iz Ingolštata opisuje kao „empatičkog elektronskog asistenta“. Ako „oči“ nisu delovale pomalo „jezivo“, ovo sigurno deluje.

S obzirom na to da kompjuteri u potpunosti kontrolišu vozilo, „incidenti u saobraćaju će biti stvar prošlosti“. To znači da je aktuelna bezbednosna oprema, poput zaštitnih pojaseva, vazdušnih jastuka i slično, odsutna iz Aicona.

Četiri elektromotora, po jedan za svaki točak, isporučuju 355 ks i 550 Nm. Ono što je još važnije je da vozna autonomija Aicon koncepta iznosi 800 kilometara po punjenju, a sistemom brzog punjenja, 80 odsto baterija može da se napuni za samo 30 minuta.

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments