1. Home
  2. Video
  3. BMW 528i E39 Touring u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)
BMW 528i E39 Touring u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)
1

BMW 528i E39 Touring u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)

2.41K
1
Podelite sa prijateljima:

„Bez starca nema udarca!“ 

Ekipa koja stoji iza YouTube kanala TopSpeedGermany priredila je još jedan interesantan video-snimak. Ovaj put u glavnoj ulozi našao se jedan od legendardnih automobila BMW-a – Serija 5 generacije E39, i to u karavanskom izdanju.

Ovaj model pokreće 2,8-litarski  redni šestocilindarski agregat koji isporučuje 193 ks i 280 Nm. Konkretan primerak je iz 1998. godine, što znači da ima gotovo četvrt veka „u točkovima“. Tokom tog dugog perioda prevalio je 360.000 km, što ovaj juriš čini još impozantnijim.

Nećemo da otkrivamo dokle je dogurala ova „petica“, uverite se sami:

(2410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Kad pogledam tehničke podatke za ovaj e39 528i i moj e60 520d vidim da smo „na par“. Čak je dizel trunku brži u sprintu do 100 dok 528i ima višu maks brzinu, kad je dostigne.

Većina modernih dizela je performansama na nivou benzinskih motora iste zapremine.

Uz duplo manju potrošnju goriva.