1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin Valkyrie prototip na Silverstonu (VIDEO)
Aston Martin Valkyrie prototip na Silverstonu (VIDEO)
0

Aston Martin Valkyrie prototip na Silverstonu (VIDEO)

176
0
Podelite sa prijateljima:

Valkyrie je naziv najmoćnijeg, najuzbudljivijeg i najagresivnijeg Aston Martina koji će se naći na javnim putevima. AM-RB 001 je hiperautomobil kreiran uz pomoć Red Bull Racing ekspertize, s posebnim akcentom na aerodinamiku, zahvaljujući genijalnom Edrijenu Njuiju. A tek zvuk…

Izvor „simfonije“ je atmosferski V12. Cosworth je započeo razvoj ove mašine od četvorocilindraša, da bi sve doveo do 1.176 ks uz pomoć kinetičkog sistema rekuperacije energije. Kompletna „konjica“ se šalje na zadnje točkove preko sedmostepenog DCT menjača firme Ricardo, koja inače proizvodi menjače i motore za McLaren.

Na Silverstonu se našao funkcionalan prototip ovog meseca, a na dostupnom video klipu, može se videti vozilo koje „vrti“ krugove na čuvenoj stazi. Automobil vredan 2,5 miliona funti sterlinga se bliži proizvodnji, a serija je ograničena na samo 150 primeraka.

Aston Martin takođe planira da uđe u WEC šampionat u klasi hiperautomobila 2021. s Valkyrie, ali će najpre dva prototipa biti testirana sledeće godine. Naravno, primarni cilj je pobeda na 24 časa Le Mana, a to je britanskoj kompaniji pošlo za rukom 1959., sa Kerolom Šelbijem i Rojem Salvadorijem, za volanom DBR1 sa rednim šestocilindarskim motorom.

Što se našeg prototipa tiče, broj obrtaja tokom testiranja je bio ograničen na 9.000 (serijski modeli će moći da dostignu 11.100 o/min).

AutoRepublika

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments