1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se retki nemački sportski karavan
Prodaje se retki nemački sportski karavan

Prodaje se retki nemački sportski karavan

2.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko pitate našeg kolegu Ekija, Mercedesova generacija W124 je sinonim za najpouzdaniji automobil ikada proizveden, mada nismo baš sigurni koliko da mu verujemo, pošto je nedavno kupio Toyotu Yaris. Ne kažemo da nije u pravu, i da W124 (valjda sam dobro napisao ove konfuzne nemačke oznake) nije generalno na dobrom glasu po pitanju mnogo toga, uključujući i performanse.

Proizvodio se od 1984. do 1996. godine i u tom periodu je pronašao preko 2,5 miliona kupaca, a najviše pažnje privlače verzije nazvane 500E i razni varijeteti s oznakama AMG-a.

 

U Sjedinjenim Američkim Državama jedan od njih se nedavno pojavio u prodaji, a reč je o karavanu E36 AMG iz 1995. godine, kojih je navodno proizvedeno svega 170 jedinica.

U današnje vreme, karavani visokih performansi i nisu retki, posebno oni izrađeni od strane nemačkih firmi pa smo tako nedavno jedan i testirali, ali u periodu devedesetih godina prošlog veka ih nije bilo mnogo na ulicama. Iz tog razloga, ovaj konkretan primerak je izuzetno bitan, bez obzira na lokaciju, a u Majamiju (američka savezna država Florida) je jako poseban.

Aukcijska kuća koja ga prodaje se zove RMC Miami, i oni ne iznosi previše detalja o istoriji, ali na nekim drugim sajtovima se navodi da je originalno prodat u Japanu pre nego što je završio u Americi.

Sam podatak da je sat za merenje brzine kretanja baždaren u kilometrima, kao i da je E36 AMG do sada prešao 113.479 km, govori nam da Amerika definitivno nije bila njegova originalna adresa, ali pošto je stariji od dvadeset godina, smatra se klasikom. To praktično znači da je legalan za registraciju i uličnu upotrebu.

U svakom slučaju, kao što se može zaključiti iz priloženih fotografija, stanje vozila je besprekorno i iznutra i izvana, a kao jedan od modela iz vrha ponude E Klase, pruža sve ono šta se moglo poželeti na nekom premijum automobilu. Aukcijska kuća nas uverava da svako dugme funkcioniše bez greške i da je ovaj Mercedes u istom stanju kao kada je napustio fabriku.


E36 AMG pokreće 3,6-litarski motor sa šest cilindara koji razvija 268 „konja“ i maksimalnih 385 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na zadnje točkove preko automatskog menjača. To je dovoljno za ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za manje od osam sekundi i maksimalnu brzinu od 243 km/h.

Možda spomenute brojke nisu impresivne u današnja vremena, ali spomenute 1995. godine samo BMW M5 Touring (E34) je mogao da parira ovom karavanu. Naravno, kao i kod svakog drugog vozila sa oznakom AMG, pažnja je usmerena na celokupni paket.

 

Automobil se trenutno prodaje za 49.900 američkih dolara. Šta drugo da kažemo osim… Eki navali.

AutoRepublika

(2057)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments