1. Home
  2. Video
  3. Toyota GR Yaris vs. BMW E46 M3 (VIDEO)
Toyota GR Yaris vs. BMW E46 M3 (VIDEO)
1

Toyota GR Yaris vs. BMW E46 M3 (VIDEO)

1.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Stara škola protiv mlađanih asova… 

Met Votson i ekipa koja stoji iza YouTube kanala CarWow priredili su još jedan vrlo zanimljiv obračun. Ovaj put u glavnim ulogama našli su se Toyota GR Yaris i BMW E46 M3.

Počnimo od M3 generacije E46, za kojeg mnogi s pravom kažu da je poslednji oldschool model plavo-belog propelera. Pogoni ga 3,2-litarski redni šestak koji dostavlja 343 ks i 365 Nm, a snaga se putem šestostepenog manuelnog menjača šalje na zadnje točkove. Masa vozila iznosi nešto manje od 1,5 tona…

S druge strane je novitet – Toyota GR Yaris koja koristi agregat sa dvostruko manje cilindara. Ova pogonska jedinica radne zapremine 1,6 litara isporučuje 261 ks i 360 Nm, a snaga se na sve točkove prenosi putem manuelne transmisije sa istim brojem prenosa kao kod BMW-a. Pored toga, japanski mališan ima masu manju od 1,3 tone.

Pa, kako je izgledao obračun? Nećemo ništa da kvarimo, pogledajte u prilogu:

(1118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Skart iz bavarske. Nego, koji je smisao ovoga? (Retoričko)Nikad vaki testovi, pljuc, nisu bili popularni do dolaska dilda, jer je ovo jedini način da se dilde omile ljudima iako je „test“ besmislica žešća. Nije ovo atletika.