1. Home
  2. Video
  3. Peugeotu 308 otkazala servo asistencija prilikom testa severnog jelena (VIDEO)
Peugeotu 308 otkazala servo asistencija prilikom testa severnog jelena (VIDEO)
10

Peugeotu 308 otkazala servo asistencija prilikom testa severnog jelena (VIDEO)

2.59K
10
Podelite sa prijateljima:

Loše vesti za PR odeljenje francuskog brenda. 

Na najnovijem testu „severnog jelena“ španskog magazina km77 našao se Peugeot 308 treće generacije. Recenzirana je plug-in hibridna varijanta u GT Line trimu, što je ujedno i najskuplja verzija ovog hečbeka. No, tokom testa došlo je do ozbiljnog problema, jer je u jednom trenutku servo prestao da funkcioniše.

Inače, Španci su na kraju uz upotrebu drugog, potpuno identičnog vozila, uspeli da sprovedu ispit do kraja. Peugeot 308 PHEV uspeo je da izvrši zadati manevar sa najvišom ulaznom brzinom od 72 km/h.

Pogledajte video:

(2590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sa 72 km/h ?
Ovi Plug-In hibridi su kao formule 1 …
Ako ne grešim, Yaris Cross hibrid je prošao sa 77 km/h.

Za otkaz serva na testnom pežou „šta reći?“ Dešava se …

TheStig

Hibridi su teski kao tuč. I to je upravo ono sto ne zelis u jednom automobilu na ovakvom testu. Ford focus je isti test prosao sa 83 kmh i to verzija sa torzijom pozadi. Automobili generalno postaju sve vece skule u voznji sto je evidentno ako imalo zatrazis od njih bilo kakvu performantniju voznju u zavojima.

moron

Taj Focus HB je najboji dokaz kako se u tom segmentu vozila u vezi voznih osobina često pogrešno prodaje značaj multilinku. Mada, nikada neću razumeti zašto svaki focus karavan, počev od onog sa najslabijeg sa 95 ks, pozadi ima multilink. A HB ima „torziju“ (osim ST verzije)

TheStig

Primarna namjena multilinka nisu performanse vec udobnost. A multilink je mnogo udobniji od torzije pogotovo za putnike pozadi i na losim cestama. To ti je razlog zasto karavani svi imaju multilink. A imaju i hatchevi ali oni sa jacim motorima. Ima prijatelj moj mk3 hatch. Ml je pozadi. Jaguar je jedno vrijeme kod karavana imao samo pozadi npr zracno vjesanje iz istog razloga-udobnosti. Multilink generalno obezbjedjuje dosta nezavisniju geometriju tockova i podesavanje nagiba tocka sto je bitno za performantnu voznju ko se time bavi. Kod torzije nemas tu mogucnost, tako je kako je.

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Iznogud Časni

kome se desava, osim pezou?

Iznogud Časni

Znam samo jedno da je dan zalosti u Novom Pazaru.:)

BB

Pa ne bi otkazao da je ganjao antilopu… A gdje si vidio da lav ganja sjevernog jelena? Na arktiku nema lavova…

Iznogud Časni

To je trening, kakav bi to bio lav da ne ide malo sa strane? Nego, jesil nam utješio Hasana? Ova vijest ga je, kako čujem, duboko potresla, taman kad se spremao u lov na južne Jelene.🤥

BB

Koliko sam ja skontao, nije čovjek slabe konstitucije, šta će njemu servo… Ko jednom oproba Ladu, sve mu drugo prelagano… 😉

Iznogud Časni

Nije on, to je stijena odvaljena, al ima hanumu…moras šire da misliš.